Vízszint

2 órája

Lassú az apadás Bajánál – galériával, videóval

A Duna vízállása kedden reggel 920 centiméter volt Bajánál. A szakemberek szerint lassú apadás várható, de péntekre már 900 körüli értékig visszahúzódhat a folyam.

Márton Anna

Kedden is sok volt a nézelődő a Sugó-parton. Diákok, idősek sétálgattak, csodálták a Duna és a Sugovica nagyságát. A Halászparton még sekély a víz, a Sugovica sétányt is ellepi a víz, de a töltésen, a kerékpárúton már lehet sétálni. A Türr-emlékműhöz vezető sétány még le van zárva.

apadás, Baja, Duna, árvíz
Lassú apadás várható a Dunán
Fotó: Márton Anna

A vártnál lassabban zajlik az apadás

Telek Zoltán közbiztonsági referens hírportálunknak elmondta, hogy a Nagy-Pandúr szigeten, a Futrinka utca végénél még mindig átfolyik a víz. Mindkét oldalon víz van. A Herceggödör területén az ingatlanokat is ellenőrizték a rendőrök. – A Veránka-szigetet is megnéztük, az étteremben van egy kis víz. Elindult az apadás, de lassabban zajlik, mint azt vártuk. Holnap reggel hét órára lesz 900 centiméteres a víz, addigra megy vissza ez a 919-920 centiméteres szint. Ez azt jelenti, hogy elég lassú az apadás. A Nagy-Pandúr szigeten várhatóan péntek körül indul meg az apadás, úgy, hogy már a Daru utcába be lehessen menni. A Futrinka utca teljesen járható lesz péntekre – mondta a szakember.

Zsigó Róbert miniszterhelyettes, Baja és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, mindenképpen fontos lesz végiggondolni, ledokumentálni, hogy mi történt az elmúlt héten és hogy ez jól van-e úgy, ahogy történt. – Az biztos, hogy azok a tűzoltók, önkéntesek, hivatásosok, akiknek itt munkája volt, ők mindent elkövettek. Összefogásból ötösre vizsgáztak, főleg, ha meg végignézzük, hogy kedden 11 órakor kezdődött a védvonal építése és gyakorlatilag péntek estére befejeződött, úgy, hogy megerősítették és lefóliázták. Ez egy óriási munka. Mindenkinek köszönet érte. Nagyon sok önkéntes dolgozott, a csütörtöki napon ezren tevékenykedtek, 75 ezer homokzsákot töltöttek meg. Mindenkinek köszönet az elvégzett munkáért – fogalmazott Zsigó Róbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában