Zene

2 órája

Kecskeméti fellépői is vannak a Körösök völgyi Muzsikál az erdő programnak

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén immár 21. alkalommal nyújt minőségi zenei és természetközeli programot. Kecskemét és a Mátra után e hét végén a Körösök völgye, Gyula és Nagyvárad fogadja a különleges erdei zenei rendezvényt, melyen ezúttal is több kecskeméti művész hallható, látható.

Sebestyén Hajnalka

A Muzsikál az erdő a Körösök völgyében péntektől vasárnapig tart. Pénteki program a gyulai Almásy-kastély parkjában platán óriásokkal övezve, a szombati rendezvény Gyula – Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, a vasárnapi pedig határon túl, Nagyvárad közelében, Félixfürdőn őstölgyes lombkoronája alatt valósul meg. 

Muzsikál az erdő, Horgas Eszter
A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat Horgas Eszter is fellép
Fotó: Beküldött fotó

Az erdő értékei felerősítik a zenei élményt

A „Muzsikál az erdő” bízik benne, hogy a családtagok együtt élvezik a rendezvényt, hiszen minden korosztály számára tartogat színvonalas programokat. Az erdő kiváló tere a közösségi eseményeknek, az erdő értékei felerősítik a művészi élményeket, megnyugtatják a lelket, energiával töltik fel a testet. 

Szakvezetéses erdei sétáktól világzenei koncertekig

A gyulai rendezvény az 1997 óta az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete regionális megnyitója is egyben. Az erdei programok színes palettáját vonultatja fel a „Muzsikál az erdő”. A szakvezetéses erdei sétákon érdekességeket tudhatunk meg az erdő életközösségéről. Különleges erdei helyszíneken, sajátos akusztikával rendelkező erdei koncertterekben magas színvonalú koncertek szólalnak meg. A program lehetőséget biztosít a helyi művészek, fiatal tehetségek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére. Néhány példa a programokból: erdei séták, klasszikus, népzenei, jazz és világzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, bemutató a komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, környezettudatosságra nevelő műhelyek, ismeretterjesztő előadások, kerékpár és kenu túra, helyi termékek. 

Kecskeméti művészek is fellépnek

A hírös város is képviselteti magát a rendezvényen. Fellép több helyszínen a Kodály Iskola Miraculum kórusa, Durányik László vezényletével, valamint a Bohém Jazz Quartet, Nagy Otília festőművész, a Kodály iskola művésztanára erdei akvarellfestészettel és Vitéz László bábszínházzal Fülöp József, a Ciróka Bábszínház művésze várja az érdeklődőket.

A részletes programok: muzsikalazerdo.hu 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában