Összefoglaló

2024.09.11. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtökön közgyűlés lesz Kecskeméten, és annak legfőbb napirendi pontjairól adott tájékoztatást Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Rádió 1 Gong Téma című műsorában. A testületi ülés az utolsó lesz a 2019-ben megválasztott képviselő-testülettel.

Fotó: Bús Csaba

Kecskemétről rajtolt el a 18. Coop Rally. Az Univer hetényegyházi üzeme volt az első állomása a több mint száz autót számláló menetnek, mely Kelet-Magyarországon népszerűsíti a hazai termékeket. 

A Kalocsai Rendőrkapitányság rongálás elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Segítsen megtalálni őket!

A magyar labdarúgó válogatott kedd este 0-0-os döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája mérkőzésen először volt a kezdőcsapat tagja a KTE középpályása, Nikitscher Tamás, aki jó játékkal vétette észre magát, végig is játszotta a találkozót.

Kerítéssel vették körbe, így megszűnt a közvetlen életveszély a Tataháza külterületén lévő sertéstelep melletti hígtrágya-tározónál, ahol ezt megelőzően tömegével pusztultak a szomjazó vadak a nyári kánikulában.

Évente több alkalommal is mustgázzal kapcsolatos esetekhez riasztják a tűzoltókat, azonban az áldozatokon általában már nem lehet segíteni. A szüret kapcsán a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet. A tragédia odafigyeléssel elkerülhető!

Olvasónk jelzése szerint a nagybaracskai iskolában súlyosan bántalmazott két kisdiák egy harmadikat, minek következtében a szülei kórházba vitték. A kórház jelentette a rendőrségnek az ügyet, akik eljárást indítottak a bántalmazás kapcsán.

A hetényegyházi rajt után Felsőlajos adta a hazai élelmiszeripar és kereskedelem összefogását és együttgondolkodását jelképező 18. Coop Rally második megyei állomását. A kereskedelmi csoport beszállító- és üzleti partnereiből, valamint a média képviselőiből álló több mint 100 fős mezőny a Márka Üdítőgyártó Kft. felsőlajosi székhelyére érkezett kedd délelőtt, ahol az üdítőgyár legújabb, negyedik fejlesztési szakaszát is átadták, és beindították az új, alumínium dobozos csúcstechnológiás gépsorát.

Embert gázolt a vonat Kiskunfélegyházán, a Nagyhíd dűlő közelében. A vonat fékezése miatt a vágány melletti avar meggyulladt, amit kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók eloltottak. A raj segített a biztonságos átszállásban a szerelvény utasainak. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A vonaton százötven ember utazott.

A falu legszélén lévő Móra Ferenc utcában is aszfaltos utat építettek, ezzel lényegében Balotaszállás összes utcája szilárd burkolattal van borítva. Ebben az évben összesen közel három kilométer hosszan újult meg, illetve épült új útszakasz Balotaszálláson.

Ötödik alkalommal rendezték meg hazánk egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb CrossFit versenyét a hétvégén a Lupa-tónál. A Lupalooza Magyarország elnevezésű megmérettetésen 160 csapat, köztük kiskunfélegyházi versenyzők is rajthoz álltak, akik szép sikereket értek el. Az eredményekről és az egyre népszerűbb sportágról Nagy Viktorral, a félegyházi csapat edzőjével beszélgettünk.

Egy halálos baleset megrendítő szimulációját nézhették végig a bajai iskolások. Négyszáz diák érkezett a baleseti szimulációs bemutatóra szeptember 11-én a bajai középiskolákból, zömében kilencedikes és tizedikes tanulók. A bemutató célja, hogy a fiatalok testközelből láthassák, mi történhet, ha egy szórakozóhelyről hazafelé ittasan vagy drogos állapotban ülnek volán mögé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában