Összefoglaló

2024.09.12. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 12.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Már most is sok pályázat áll nyitva a gazdálkodók előtt, de ősszel valódi dömping várható. Összességében több tízezer milliárd forint sorsa dől el – egyebek mellett erről is szólt a kiskunhalasi gazdafórum.

IMG_0139
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szeptember 11-én rendezték meg a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia évnyitó ünnepségét. Az Akadémia a 12. évadjának az „Élj Együtt a Sporttal!” jelmondattal vág neki. Az eseményen bejelentették, hogy a kecskeméti szervezet területi alközpontként működik a jövőben, valamint a Sportoló Nemzet Programot is népszerűsítették.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók vádemelést javasolnak egy 73 éves dunavecsei férfivel szemben, aki kezdetben tagadta, hogy bántalmazta párját.

Európa szerte szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek az Autómentes nap lesz a záróeseménye. A kezdeményezéshez idén is csatlakozik Kecskemét, sokszínű programmal. Lesz okos pad, KRESZ szafari és kerékpáros felvonulás is.

Szerdán szurkolói ankétot tartott a KTE a Széktói Stadionban, melyre ismét sokan és sok kérdéssel érkeztek. A közel kettő órás beszélgetés során a klubvezetést és a játékosokat is kérdezhették, akik minden kérdésre válaszoltak is.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 22 éves tiszakécskei férfinak, akit kifosztással és lopással gyanúsítanak – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Az előző hétvégén még kánikula, igazi strandidő volt, most hétvégén azonban a 30 fok feletti hőmérsékletek a felére csökkennek, és beköszönt az igazi ősz. Csapadék is várható, ez viszont az allergiásoknak és a mezőgazdaságnak jó hír. Ország Ferenc kecskeméti meteorológussal beszélgettünk.

A szeptember 12-én tartott Bács-Kiskun Vármegyei Értéktár Konferencia keretein belül 19 vármegyei értékkel bővült a megyei értéktár. Immáron 58 településről összesen 333 értéke van Bács-Kiskun vármegyének. A vármegyei értéktárba idén a kecskeméti városháza is bekerült.

A közgyűlés február 15-i ülésén döntött a közvilágítást vizsgáló bizottság felállításáról. A bizottság a csütörtöki közgyűlésre nyújtotta be a Kecskemét közvilágításának vizsgálatáról szóló jelentését, amit Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) elnök ismertetett. A napirendi pont tárgyalásakor szó volt a kecskeméti közvilágítás átfogó fejlesztéséről, ami az áramellátás kapacitásbővítésével valósulhat meg, 2028-ban, vagy azt követően.

Kunfehértón, a Borostán Waldorf Általános iskola udvarán kapott lángra csütörtök este 7 óra után nem sokkal egy fa törzse, ahol az eddigi információink szerint darazsakat irtottak nyílt lánggal.

Felborult egy személygépkocsi Kecskeméten, a Kuruc körútnál csütörtök délután. 

Kigyulladt egy személyautó az 5412-es út 9-es és 10-es kilométere közötti szakaszon, Kunfehértónál. 

Kecskeméten a nyugdíjas klubok tizenhetedik alkalommal tartották meg a vidám hangulatú lecsófesztivált. Az ízletes finomságok már rotyogtak a bográcsokban és sparhelten, miközben szóltak a lecsós nóták és versek.

Villanófények figyelmeztetik a járművezetőket két kijelölt gyalogátkelőnél is Kiskunmajsán, ahol úgynevezett okoszebrákat alakítottak ki. A beruházást saját forrásból valósította meg az önkormányzat.

Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) indítványozta a csütörtöki közgyűlésen, hogy emlékművel emlékezzenek meg Kocsis Sándor egykori iskolaigazgatóról Hetényegyházán. Az általa létrehozott parkerdőben egy 1x1 méteres alapon szikla emlékművet szeretnének elhelyezni.

Támogatásban részesülnek az alapítványok Kecskeméten.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában