Osztálytalálkozó

2 órája

Hatvan év után is összetart az egykori 8.a osztály Kiskunmajsán – galériával

Deres halántékú öregdiákok gyülekeztek szombaton a majsai felső temetőben, hogy leróják tiszteletüket egykori osztályfőnökük, Orosz József sírjánál. A koszorúzás és egy fohász elmondása után az 1964-ben végzett 8.a osztály tagjai egykori iskolájukba, a ma már Arany János nevét viselő általános iskolába mentek.

Tapodi Kálmán

Az alma mater udvarán felsorakozott az egykori közösség, melyből tizenketten már soha nem lehetnek ott az évenkénti találkozókon. Az ötven éves osztálytalálkozón határozták el ugyanis, hogy nem 5 évente, hanem évenként találkoznak az utolsó előtti, csak fiúkból álló majsai osztály tagjai. A „gyémánt fokozatú” összejövetelen nagy örömökre megjelent a 94 éves Balogh Margitka, az első osztályos tanító nénijük, valamint Szabó Éva tanárnő. 

osztálytalálkozó, Kiskunmajsa
Hatvan év után is összetart az egykori 8.a osztály Kiskunmajsán
Fotó: Tapodi Kálmán

A most elkészült 2024-es osztályképet bekereteztetik és a hatvan évvel ezelőtt készített tablóképpel együtt kifüggesztik majd az iskolában, mintegy példát mutatva a mindenkori ballagóknak.

A jó hangulatú találkozó a néhai osztálytárs, Pimbor Imre tanyáján folytatódott, ahol találkozó legaktívabb szervezője, Borsos Mihály idézte a régi időket. „Mi olyan korban születtünk, melynek értékei egyre halványulnak mostani világunkban. Más volt a tisztelet, más volt az érték. Egy olyan gyermeki világban éltünk, ahol mindenki gyalog ment az iskolába és úgy is tért vissza az otthonába. Olyan generáció voltunk, aki tisztelte a szüleit, tanárait, szomszédjait, rokonait. Előre köszönt mindenkinek, barátainak, felnőtteknek. Az utca porában játszott és ha szomjas volt, kannafedőből ivott vizet. Egy olyan nemzedék, amely nem elégedetlenkedett, szerette mindazt, amit szüleitől, a társadalomtól megkaphatott, megtanulhatott, és azzal együtt is mindig boldog gyermek volt.” – fogalmazott többi között az osztálytalálkozón Borsos Mihály. 

– Úgy gondolom, hogy nincs másik ilyen öregdiák csapat ebből az iskolából, de talán Kiskunmajsa intézményeiből sem, akik így megmaradtak egymásnak örülni, és találkozni hatvan éven keresztül, immár huszadik alkalommal – tette hozzá Borsos Mihály.

Az egybegyűltek a köszöntő végén néma felállással adóztak egykori osztálytársaik és tanáraik emléke előtt.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában