Vízszint

2 órája

Vasárnap éjfél körül tetőzhet a dunai árhullám Kalocsánál

Várhatóan közel a jelenlegi, a paksi vízmérce szerinti 805 centiméternél tetőzik a Duna vízmagassága Kalocsánál. Ez közel 60 centiméterrel marad alul a 2013-as árhullám idején mért legmagasabb vízszintnél.

Zsiga Ferenc

Kalocsa-Meszesnél vasárnap kora délután jártunk, és mint tapasztaltuk, az üdülőtulajdonosok nyugodtan szemlélték a Duna vonulását. A higgadtság oka, hogy a Kék Duna Vendéglő irányába tartó műutat éppen hogy csak ellepte a víz, így a polgárőrök szerint az ár sem a vendéglőbe, se az önkormányzati üdülő lakott részébe nem tört be. Utóbbinál is csak az udvar egy része van víz alatt.

Kalocsa, árhullám, tetőzés
Vasárnap éjfél körül tetőzhet a dunai árhullám Kalocsánál
Fotó: Zsiga Ferenc

Az időjárás-előrejelzések szerint továbbra sem várható olyan mértékű csapadék, amely az árhullám levonulását érdemben befolyásolná.

A folyam kalocsai szakaszán várhatóan szerdától lesz először lehetőség az ideiglenes védművek, azaz a homokzsákok eltávolítására, és ahol szükséges, az egészségügyi fertőtlenítés elvégzésére.

Kalocsa, árhullám, tetőzés
Fotó: Zsiga Ferenc

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában