Játékok és kalandok sokasága

2 órája

Kecskemét új játszótér-birodalma lett a Kölyökdomb – galériával

Vidám gyerekzsivaj töltötte be szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található Kölyökdombot. Kecskemét új játszótér-komplexumát az ép és fogyatékkal élők egyaránt használhatják. Az akadálymentes Kölyökdomb első ütemét tavasszal, a második ütemét most szombaton adták át.

Sebestyén Hajnalka

Kecskemét új játszótér-birodalma egy integrált játék terület, melyet úgy alakítottak ki, hogy a fogyatékkal élő gyerekek is használhassák. Nagyon népszerű a környéken élő családok körében, sőt a város távolabbi pontjairól is sokan felkeresik. Nem véletlen, hiszen a Kölyökdomb minden kisgyerek álma lehet, játékok és kalandok sokaságát kínálja. 

Kecskemét, Kölyökdomb, játszótér
Kecskemét új játszótér-birodalma lett a Kölyökdomb
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Közös összefogásban valósult meg a Kölyökdomb

Az integrált akadálymentes játszótér az önkormányzat, valamint a Rotary Club Kecskemét Egyesület és az Élethinta Közhasznú Alapítvány összefogásának eredményként jött létre. A projekt 2024. évi tervezett költsége közel nettó 300 millió forint volt. 

A Kecskeméti Rotaract Klub 2020-ban fogalmazta meg a fogyatékkal élő gyermekek számára is hozzáférhető, integrált játszótér létesítésének gondolatát Kecskeméten. A 2021-ben a Kecskeméti Rotary Klub csatlakozott a kezdeményezéshez és támogatólag mellé állt a játszótér megvalósításához. Az integrált játszótér megvalósulását a kecskeméti önkormányzat is támogatta. Az Élethinta Alapítvány szakmai segítséget adott ahhoz, hogy olyan játékelemek is helyet kapjanak, melyet a sérült, fogyatékkal élő gyerekek használni tudnak. 

Kecskemét új játszótér birodalma két ütemben valósult meg 

A több korosztályt és igényt kiszolgáló, korszerű, élmény és fejlesztőelemeket tartalmazó játszótér 6.400 négyzetméteren nyújt kikapcsolódást a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, a vízpart mellett, a domb szomszédságában. Az első ütemet március végén adták át, mely 2200 négyzetmétert töltött be. Augusztusra elkészült a teljes komplexum, így újabb 4200 négyzetméterrel bővült a játszótér. Szombaton avatták fel hivatalosan. 

Csúszdák és falmászás

A most átadott 2. ütemben a kis domb oldalában és tetején elkészült játszóteret vehették birtokba a gyerekek. Az új játékbirodalomban csúszdák, mászóeszközök épültek, lent a kicsik építős homokozója és egy körforgó és rugós játék is készült. A domb tetején 2 db vizezős játék és a nagy hálós mászóka épült. A kisdomb további részén akadálymentes feljárást is szolgáló sétaút, a játszótér felől intenzíven öntözött gyepes növényágyásos, a másik oldalon extenzív fás – ligetes zöldterület létesült. A sétaút alján esőkert, mellette pergolával fedett pihenőhely épült. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában