Elismerés

2024.09.04. 10:50

Rangos kitüntetéseket adtak át Kunszentmiklóson

Újabb díszpolgára lett Kunszentmiklósnak Fazekas Attila grafikus művész és képregényrajzoló személyében. Szemes Gergő vívónak, kimagasló eredményességéért elismerésként dicsérő oklevelet adományozott a város képviselő-testülete.

Gulyás Sándor

Fazekas Attila grafikus és képregényrajzoló Keszthelyen született, négyéves korától az érettségiig élt Kunszentmiklóson. 

díszpolgár, Kunszentmiklós
Balról:  Lesi Árpád polgármester, Szemes Gergő, Fazekas Attila, Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester
Fotó: Beküldött fotó

Családjában a művészeti hajlam elsősorban férfiágon öröklődött. Nagypapája nagyon jól festett, édesapja a háború után plakátfestésből élt, itt Kunszentmiklóson pedig az akkori legendás amatőr színielőadások díszleteit készítette. Nagybátyja rajztanár, festőművész volt.

Fazekas Attila a hetvenes években tűnt ki újszerű rajzstílusával. A klasszikus, Korcsmáros, Sebők, Zórád- féle generáció óta a legkiemelkedőbb hazai képregényrajzoló, generációk nőttek fel művein. A grafikus a mai napig részt vesz a kunszentmiklósi kulturális életben. Balogh Mihály Szülőföldemen című beszélgetős estjeinek egyikén vendég volt, de a Dobos József- Balogh Mihály szerzőpáros Kunszentmiklós 20. századi futballkönyve illusztrációit is Fazekas Attila készítette. Kötődése Kunszentmiklóshoz a mai napig tart, iskolatársai, focista barátai és a helyi emberek szeretete visszahúzza a szívét Kunszentmiklósra.

Kunszentmiklós büszkesége, Szemes Gergő tehetséges vívó, tíz évvel ezelőtt találkozott a vívás sportágával. Edzőjével, Szabó Istvánnal 2011- ben kezdték el a közös munkát a Kunszentmiklósi Diák Vívó Sport Egyesület tagjaként. Kitartásának köszönhetően ma már világhírű elismerést szerzett a sportágban. Legutóbb aranyérmes lett a törökországi U23-as Európa-bajnokságon. Ugyanezen a verseny csapatával bronz érmet szerzett. A svájci felnőtt Európa-bajnokságon is sikeresen szerepelt csapattársaival együtt. Itt a dobogó második fokára állhattak, ezüstérmes csapat tért haza Magyarországra.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában