Labdarúgás

2024.09.15. 20:19

A KTE biztos győzelemmel jutott tovább

A Kecskeméti TE – a többi NB I.-es klubhoz hasonlóan – a 3. fordulóban kapcsolódott be a MOL Magyar Kupa 2024/25-ös idényének a küzdelmeibe. Szabó István csapata idegenben, a Kozármisleny vendégeként lépett pályára, és a papírformát esélyeshez méltó módon igazolva jutott tovább a 4. körbe.

Vincze Miklós

Nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a hazai gárda, Cipf alig öt perc alatt kétszer is próbálkozott. A két kísérlete közül az első volt ebből igazán veszélyes, amikor egy jobbról érkező beadást szabadon fejelt a jobb felső sarok mellé. Ezt követően ballal próbálkozott, de nem talált kaput, illetve Varga is rajta volt a labdán. Fokozatosan vették át az irányítást a pályán a kecskeméti játékosok, a 19. percben jött az első vendég helyzet, Bocskay kitűnően indította Katona Bálintot, aki ballal lőtt, de Oroszi hárítani tudott. Ezután két vendégszöglet következett, a második kornert követően Katona Leventét rúgták meg a tizenhatoson belül, amiért büntetőt adott a játékvezető. A labda mögé Lukács állt, és a bal alsó sarokba lőtt, 0–1. Két kozármislenyi lövés halt el ezután a kecskeméti blokkban, majd a 28. percben Vágó próbálkozott 18 méterről, egy lecsorgó labdát lőtt kapásból centiméterekkel a jobb alsó sarok mellé. A 29. percben megszületett a második kecskeméti gól: Bocskay indította el a bal oldalon Kotulát, aki lefutotta a védőjét, lapos beadását Lukácsnak már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia, 0–2. A 32. percben az a Vágó Levente csúsztatta a léc alá Nagy Krisztián jobbról érkező szabadrúgását követően a labdát, aki a mérkőzés napján nem csak a saját, 32. születésnapát ünnepelte, hanem kisfia, Alex születését is.

KTE, MOL Magyar Kupa, labdarúgás
A KTE játékosa, Vágó Levente ünnepli a társaival a gólját
Fotó: Nyitrai András

A második félidőben sem változott a játék képe, rögtön az elején Katona Bálint lövése pattant egy védőről nem sokkal mellé. Az 57. percben viszont már nem tudták útját állnia hazaiak: Vágó indította el Lukácsot a jobb oldalon, akinek beadását a Kecskemétre nemrégi visszatért támadó a hálóba lőtte, 0–4. A folytatásban érezhetően lemondott a továbbjutásról a hazai gárda, és noha Kirchnernek volt ígéretes lövése, az ex-kécskei játékos nem talált kaput. A másik oldalon Katona nagyon élt, újabb jó távoli lövést engedett el, amit Oroszi piszkált fölé a 71. percben. A mérkőzés ezen szakaszában már mindkét oldalon rengeteget cseréltek az edzők, kecskeméti színekben Montiel után Berki is bemutatkozhatott tétmeccsen. Az utolsó tíz percbe Major átlövése vezette be a csapatokat, a labda Varga kapuja felett szállt el. A hazaiak szerettek volna a végén legalább szépíteni, Barkóczi ehhez közel is járt, de szép cselek után centiméterekkel a bal alsó sarok mellé lőtt. A másik oldalon aztán Pálinkás fejelt volna gólt, de Oroszi hárított, így maradt a 0–4.

Pinezits Máté, a Kozármisleny vezetőedzője: – Gratulálnunk kell a Kecskemétnek, mert jó minőségű játékot játszott ellenfelünk, megérdemelten jutott tovább. Azt sajnálom csak, hogy túlzó lett az eredmény, nem is a kapott gólok miatt, hanem azért, mert nekünk is megvoltak a helyzeteink. Ettől függetlenül egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, melynek sok sikert kívánunk a továbbiakhoz is, hiszen a KTE egy kitűnő klubfelépítés mellett szerepel nagyon jól már évek óta.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Az első tíz perc nem a miénk volt, sőt, helyzete is volt a hazai csapatnak. Utána viszont a játékfelfogás és az alapelvek döntöttek. Jól futballoztunk, élvezték is a játékot a srácok, jól alkalmazkodtak a körülményekhez. Ide nem győzni járnak a csapatok, szerettünk volna viszont továbbjutni, a célunkat pedig elértük. A kupában mindig csak egy meccsre tekintünk előre, ott is szeretnénk továbbjutni, így várjuk a sorsolást. 

HR-Rent Kozármisleny FC – Kecskeméti TE 0–4 (0–3)

Kozármisleny, 500 néző, vezette: Derdák (Ország, Kulman)

Kozármisleny FC: Oroszi – Rácz, Gajág, Debreceni – Schuszter (Barkóczi 72.), Major, Horváth D., Turi (Koszovcsuk 62.) – Kiss B. (Lépő 62.), Kirchner (Beke 72.), Cipf (Horváth P. 62.). Vezetőedző: Pinezits Máté

Kecskeméti TE: Varga B. – Rjaskó, Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki 72.), Vágó (Meszhi 72.), Bocskay (Nikitscher 62.), Kotula – Katona B., Montiel (Kovács K. 46.) – Lukács D. (Pálinkás 62.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Lukács D. a 21., a 29., Vágó a 32., Katona B. az 57. percben.

Sárga lap: Turi 31., Cipf 45., Koszovscsuk 81. illetve Belényesi 53. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában