Labdarúgás

2024.09.15. 20:33

A cserejátékosok góljaival nyert a Nyárlőrinc – galériával

A vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjában a negyedik fordulóban a Nyárlőrinci LSC a Kunszállási SE-t fogadta. A két csapat az esős idő ellenére jó mérkőzést vívott egymással.

Szentirmay Tamás

A hazaiak a találkozó előtt mind a három meccsüket megnyerték, legutóbb a Kiskunfélegyháza II. otthonában diadalmaskodtak. Ennek ellenére mégsem ők vezették a tabellát, mert a Csólyospálos is kilenc pontot gyűjtött, de több lőtt góljukkal ők álltak az élen. A vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, az egyik mérkőzésüket megnyerték, a másikat elveszítették, de így is a harmadikok voltak a tabellán.

Nyárlőrinci LSE, Kunszállási SE, labdarúgás, cserejátékos
A cserejátékosok góljaival nyert a Nyárlőrinc
Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó előtt munkát adott a játékvezető a nyárlőrincieknek. Az egyik kapu előtt ugyanis túlságosan nagy víztócsa állt, amit le kellett takarítani. Ellenkező esetben nem kezdődhetett el a mérkőzés. Szerencsére akadtak dolgos kezek, és időben sikerült, ha nem is teljesen, eltüntetni a vizet. A kapu előtti rész sem volt tökéletes a sár miatt, de ezzel sem a játékvezető, sem pedig a játékosok nem foglalkoztak.

A vendégek kezdték jobban a játékot, mert már a 15. percben gólt érhettek volna el. Balogh Zoltán ugyanis már Hajagost is kicselezte, de hosszan szöktette magát, így a labda kigurult az alapvonalon túlra. Öt perccel később azonban már sikerült betalálnia. Jánoska Viktor saját térfelének a közepén rosszul találta el a labdát, ami Baloghoz pattant, aki így lépéselőnybe került és Hajagos lába között a kapuba helyezett 0–1. Ebben a játékrészben jobban játszott a Kunszállás, de nem tudták növelni az előnyüket. A hazaiak viszont szépíthettek volna, de Németh Norbert kapáslövését a felső kapufára tolta Dobos.

A második félidőben korán jött a nyárlőrinci egyenlítés. Bal oldali nagy bedobás után Kovács Dániel fejjel a bal felső sarokba csúsztatta a labdát 1–1. Pontosan egy óra telt el a találkozóból amikor bal oldali szabadrúgást végzett el Kovács Dániel. Huszonnyolc méteres lövése a bal alsó sarokban kötött ki 2–1. Tíz perccel később egy előre vágott labda átpattant az egyik kunszállási védőn, így Kovács Mihály előtt megnyílt a lehetőség, mert egyedül vezethette kapura a labdát, amit a hálóba rúgott 3–1. A Kunszállás nem adta fel és sikerült egy gólra felzárkózniuk Hatvani jobb oldali lapos lövésével 3–2. A rendes játékidő utolsó percében Malomsoki középen kapott egy átadást, kicselezte védőjét és laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt 4–2.

Élvezetes, gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással a két csapat. Az első játékrészben a vendégek, a másodikban a hazaiak voltak jobbak. A víztócsa azért néhány alkalommal okozott meglepetést a játékosoknak, akik próbálták elkerülni, de ez nem mindig sikerült. Végül is a Nyárlőrinc megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Nyárlőrinci LSE–Kunszállási SE 4–2 (0–1)

Nyárlőrinc, vezette: Geleta Mihály (K. Szabó Kristóf, Csorba Gábor).

Nyárlőrinc: Hajagos – Sinka, Somlai (Kovács D. 46.), Sáfár, Vojtovics (Kovács M. 46., (Ficsor 90.), Németh N., Jánoska V., Faragó S., Rimóczi, Nagy L. (Túri 77.), Bali (Malomsoki 75.).

Kunszállás: Dobos – Fekete T., Ficsór (Kertész Á. 71.), Hatvani, Agárdi, Páli, Somogyi, Kuklis, Kürtösi, Balogh Z., Pálnoki (Kása 75.). Csapatvezető: Kertész Károly.

Gólszerző: Kovács D. 48. 60., Kovács M. 70., Malomsoki 90. illetve Balogh 20., Hatvani a 87. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában