Jó hírek

2 órája

Megkezdődött a Duna apadása Bajánál

A Duna vízállása Bajánál szerda reggel 893 centiméter volt. Apad, de még mindig nagyon magas.

Márton Anna

Zsigó Róbert miniszterhelyettes, Baja és térsége országgyűlési képviselője közösségi oldalán írt bejegyzésében így fogalmazott: – A Duna apadni kezdett. A fegyelmezett és szervezett munkának köszönhetően megfékeztük az árhullámot. Ha összefogunk, akkor nincs lehetetlen – olvasható a bejegyzésben.

árvíz, apadás, Zsigó Róbert
Zsigó Róbert méltatta az árvízi védekezésben résztvevők munkáját
Forrás: Zsigó Róbert Facebook-oldala

Nyirati Klára, a város  jelenlegi polgármestere bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy  megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok: szivattyúzás, fertőtlenítés, takarítás. Felhívta a figyelmet arra, hogy a lezárt területeket csak fokozatosan tudják visszaadni a bajaiaknak, hiszen az áradó folyó rengeteg hordalékot, fertőző anyagot hagy az elárasztott területeken, az átázott védművek pedig balesetveszélyesek. A helyreállítást a katasztrófavédők holnapi távozása után az önkormányzat cégeinek dolgozói és a közterület felügyelet végzi. Az elkövetkezendő napok-hetek során is számítanak az önkéntesek munkájára. Végül felhívta a fiygelmet arra, hogy  a vízzel borított Gemencből a vadak élelem után kutatva az 55- ös úton illetve a város lakott részein keresnek menedéket. Mindenki legyen  óvatos, és jelezze a közterület felügyeletnek, amennyiben kószáló szarvasokat, vaddisznókat lát.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában