Hagyomány

2024.09.04. 14:39

Az ágasegyházi idősek megünnepelték a Barátság Napját – galériával

Ezúttal is megünnepelte a Barátság Napját az ágasegyházi Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület. Az idősek a pátyi lakóotthon tagjait fogadták a klubhelyiségükben. A barátság jeléül kölcsönösen megajándékozták egymást.

Sebestyén Hajnalka

Minden évben nagy ünnep a Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület életében a Barátság Napja, melyre immár hagyomány számukra, hogy vendégeket is hívnak. Ezúttal a napokban megtartott rendezvényükön a pátyi lakóotthon delegációját látták vendégül, akiknél tavaly az ágasegyházi idősek jártak. 

Barátság Napja, Ágasegyháza, ünnep
Az ágasegyházi idősek megünnepelték a Barátság Napját
Fotó: Beküldött fotó

Ajándék zenei műsor

Berzsenyi Gabriella, az egyesület elnöke elmondta: nagyon jól sikerült a találkozó, a vendégek nem mindennapi ajándékkal lepték meg őket, az MPZ zenekar műsorával. Fantasztikus hangulatot teremtettek, még közös éneklésre is invitálták a résztvevőket, akik örömmel csatlakoztak az ismert dalok refrénjeihez. A hangulatot Szalóki Anett énekesnő fokozta, aki közvetlen, kedves személyiségével azonnal elnyerte a közönség tetszését. 

Az egyesületet ismert zenészek is támogatják kulturális és zenei műsorokkal, több alkalommal fellépett már az ágasi idősek rendezvényein Vörös István énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró, hangszerelő, valamint St. Martin zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsíp művész és Fekete Attila zenész. E sort gazdagítja a jövőben Szalóki Anett.

Finom ebéd és ajándékozás

Az ízletes közös ebédet most is tiszteletbeli klubtagjuk, Berzsenyi István főzte meg. A gulyáslevest desszertként vargabéles és csokiöntetes fagyi követett.

A Barátság Napja alkalmából az ágasi idősek saját készítésű ajándékokkal készültek, így a pátyi vendégek kézműves, horgolt szívecskékkel és mécsestartóval térhettek haza, melyek jó ideig biztosan emlékeztetik őket e hangulatos eseményre. 

Lovaskocsikázás a községben

További meglepetésként a házigazdák lovaskocsis településbemutatót szerveztek számukra. Bemutatták a község nevezetességeit. Sőt egy váratlan plusz program is született. Tarcsi László, a klub állandó támogatója nem csak lovaival nyűgözte le a vendégeket, hanem emberségével, segítőkészségével is. Történt ugyanis, hogy a kísérő személyautók a nagy homokban elakadtak, és László saját traktorával húzta ki valamennyit a homoktengerből. A vendégek nagy élvezettel néztek végig az eseménysort, először azt hitték ez is a műsor része.

A rendezvény mellé ezúttal is odaállt fő támogatóként Füredi János, Ágasegyháza polgármestere. Az önkéntes segítőknek is külön köszönetet mondtak, akik számos alkalommal segítenek áldozatos munkájuk révén egy-egy program sikeres lebonyolításában. 

Nyitott kapuk, várják az időseket

Berzsenyi Gabriella végül szólt távlati terveikről. A jövő évi tervek már összeálltak, a következő éviek alakulóban vannak. Idén 18 éve, hogy Gabriella a község időseinek ellátásával foglalkozik, és a 20 éves jubileum alkalmából egy nagyszabású rendezvényre készül. A 18 évből 12 éve önkéntes szociális munkásként vezeti az egyesületet. 

Az egyesület klubeseményei mindig jó hangulatban telnek, sajnos azonban az utóbbi időben nagyon megfogyatkozott az aktív tagok száma. Többen betegség miatt nem tudtak a Barátság Napján sem részt venni. Az egyesület nyitott, folyamatosan várják az érdeklődőket, akiknek lenne kedvük a dinamikus, idősbarát csapathoz csatlakozni. 

Legközelebb a szeptember 14-ei Ágasegyházi Falunapon mutatkoznak be az idősek, saját kiállítással. 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában