Baon podcast

2024.08.26. 17:45

A harmóniát jelképezte a kecskeméti rózsa- és virágkiállítás – podcast

Megnyílt a Pannónia virágoskertje virág- és rózsakiállítás Kecskeméten, a városháza díszudvarában a Hírös Hét Fesztivál keretében. A virágkiállítást a Hírös Kertészek Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Rózsahölgyek Társasága és a Hírös Agóra szervezte. Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője beszélt a Rádió 1 Gong Téma című műsorában a múlt heti kiállításról.

Horváth Péter

Öt év kihagyás után, 12. alkalommal rendezték meg a Pannónia virágoskertje virág- és rózsakiállítást Kecskeméten, a városháza díszudvarán múlt héten. Mint arról a megnyitót követően beszámoltunk, mintegy 13 ezer színpompás virág díszítette a megújult városháza udvarát. Rigóné Kiss Éva elmondta, hogy minden kiállításnak van egy mottója, ami az összetartozást és a harmóniát jelenti. Idén ez Pannónia volt, ami egy nyugodt szigetet jelöl ebben a nyugtalan világban, ahol sok virág nyílik. Hidat is építettek, amit virágok terítettek be. Ez annak szimbóluma, hogy az itt élők képesek összefogni, és szereteteben, harmóniában élni. A kiállítás összefogás eredménye, amiben nagy szerepük volt a kecskeméti kertészeknek – emelte ki Rigóné Kiss Éva, aki a múlt heti programokról is szólt.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője
Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője 
Fotó: Rádió 1 Gong

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában