Kalocsa / Fajsz

2024.09.13. 14:02

Szombaton kutatóakciót szerveznek az eltűnt Bódog Dániel megtalálására

Nem adják fel a keresést, szombatra nagyszabású kutatóakciót szerveznek a kalocsai és a bátyai polgárőrök a néhány napja gyanús körülmények között eltűnt 29 éves Bódog Dániel megtalálására, ha addig nem kerül elő. A keresőcsoporthoz azok jelentkezését várják, akik bírják terepen a gyaloglást, vízi jártassággal rendelkeznek, pszichésen és fizikálisan felkészültek.

Pozsgai Ákos

A 29 éves férfi, Bódog Dániel édesanyja a rendőrséghez és a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesülethez fordult segítségért az elmúlt hétvégén, és kétségbeesetten kért segítséget az interneten is. Mint arról beszámoltunk, a teol.hu hírportál információi szerint a férfi Kalocsa és Dusnok között szállt le egy buszról, mert rosszul érezte magát. Édesanyjáék azonnal elindultak érte, de már nem találták meg.

Bódog Dániel kutatásába múlt szombaton kapcsolódtak be a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai. Badacsonyi László, a közösség vezetőjének tájékoztatása szerint keresőkutyával kezdték kutatni a férfit. Az állat először Dusnoknál, a Vajas medrénél fogott szagot, amit aztán a fajszi Duna-partig követett, ott viszont szagot vesztett. A kutatócsoport tagjai másnap a vízen folytatták a férfi keresését, de nem jártak sikerrel.

eltűnt, keresés, Bódog Dániel
Néhány napja gyanús körülmények között tűnt el a 29 éves Bódog Dániel 
Forrás: Facebook

Kutatóakciót indítanak a polgárőrök

Szeptember 14-én szombaton délelőtt újra megpróbálják a Dusnoknál eltűnt Dániel felkutatását a kalocsai és a bátyai polgárőrök, ha addig nem kerül elő. Eddig többen jelezték a két szervezet közösségi oldalán, hogy szeretnének csatlakozni a kutatócsoporthoz, és további jelentkezőket várnak. Elsősorban azokat, akik bírják a terepen való gyaloglást, illetve vízi jártasságuk van. Csónakokkal is keresik majd az eltűnt fiatalembert, hőkamerát és drónokat is bevetnek majd a kutatásba – írták a felhívásban a kalocsai polgárőrök, akik Kalocsától Fajszig, illetve Fajsztól Sükösdig terjesztik ki a keresés helyét.

Két találkozási pont lesz, az egyik a Kalocsa-Meszes Duna-parton, a vízi-polgárőriroda előtt (Kék Duna Vendéglő), a másik pedig a fajszi Duna-parton, a Gyöngyvirág Presszónál. 9 órától várják a kutatásban részt vevő önkénteseket. Mindenki csak a saját felelősségére vehet részt a keresőakcióban 18 éves kortól. Bakancs, csizma ajánlott – írták közleményükben a polgárőrök.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában