Kitüntetés

2024.08.21. 17:30

Városi elismeréseket adtak át Jánoshalmán – galériával

Városi kitüntetéseket és elismeréseket adtak át Jánoshalmán az államalapítás ünnepén. Díszpolgári címet vehetett át Halász Bence, aki Párizsban a 2024-es olimpiai játékokon kalapácsvetésben olimpiai ezüstérmet szerzett. Életműdíjat is átadtak, valamint alap-és középfokú nappali tagozaton tanuló diákok tanulmányi eredményét ismerték el városi ösztöndíjjal. A kitüntetéseket és elismeréseket Czeller Zoltán polgármester adta át.

Pozsgai Ákos

A város önkormányzata idén ösztöndíjat alapított azon jánoshalmi lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos alapfokú vagy középfokú iskolával tanulói jogviszonyban álló diákoknak, akik a művészet, a sport, a tudomány vagy a szakmai ismeretek terén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az ösztöndíj értéke egyszeri 50 ezer forint. 

Czeller Zoltán, kitüntetés, államalapítás
A kitüntetéseket és elismeréseket Czeller Zoltán polgármester adta át
Fotó: Pozsgai Ákos

A képviselő-testület Jánoshalma ifjú művésze ösztöndíjat adományozta Tóth Noelnek, a jánoshalmi Hunyadi János általános Iskola német nemzetiségi 6. osztályt végzett kitűnő tanulójának, Jánoshalma ifjú tudósa ösztöndíjat adományozott Varga Bencének, aki a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Iskola elvégzése után jelenleg a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tanulója, Jánoshalma ifjú sportolója ösztöndíjat adományozta Orosz Blanka Krisztinának, a bajai Bereczki Máté Szakképző Iskola 10/R osztályt végzett tanulója számára.

A képviselő-testület Jánoshalma Város Életmű címmel tüntette ki Dr. Kishonti Attila Pált, a város lakosságáért végzett közel öt évtizedes áldozatos orvosi és közéleti munkájának elismeréséül. 2024. augusztus 11-én bekövetkezett halála miatt a kitüntetett már nem tudta átvenni a díjat, így a család nevében fia, Kishont Attila vett át az elismerést Czeller Zoltán polgármestertől.

Az Év vállalkozója díjat vehette át Takács István építőipari vállalkozó a városban végzett kiemelkedő munkájáért, lokálpatriotizmusáért. Jánoshalma Város Kiváló Pedagógusa kitüntető címet kapott Agócs Lászlóné óvodapedagógus példaértékű, magas színvonalon végzett szakmai munkájáért. 

2024-ben pedagógusnap alkalmából a pedagógusok munkáját nem városi ünnepségen, hanem személyes ajándékkal köszönte meg az önkormányzat, ezért a magas rangú kitüntetésben részesült pedagógusokat, pedagógiai munkát segítőket most köszöntötték. A Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium dolgozói közül az intézmény főigazgatója az Év kiváló oktatója címet adományozott Mészáros Endre kollégiumi vezetőnek a kollégiumi nevelés területén 25 éven át végzett kiváló munkájáért, eredményes iskolatörténeti kutatásaiért.

Dr. Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette Veszelovszki László gondnokot, az iskola érdekében több mint három évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes munkája elismeréseként.

A Déli Agrár-szakképzési Centrum főigazgatója az Év kiváló dolgozója címben részesítette Bárány László Mihályné műszakvezető szakácsot, hosszú időn át, kiválóan végzett munkájáért.

A Hunyadi János Általános Iskola ballagási ünnepségén Katus Andrea Tankerületi Díszoklevelet vehetett át a jövő nemzedékéért végzett kimagasló nevelő-oktató munkájáért.

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkeresztet adományozott Farkas László családi gazdálkodó, a Jánoshalmi Gazdakör Egyesület elnöke részére a magyar gazdák érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

Mint arról korábban beszámoltunk, Halász Bence kalapácsvetésben olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló, Orbán Viktor miniszterelnök olimpiai bajnokoknak rendezett fogadása miatt a városi ünnepség előtt néhány órával korábban, az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében zártkörű ünnepség keretében vette át a Jánoshalma Város Díszpolgára címet Czeller Zoltán polgármestertől. A világklasszis sportoló rövid videóüzenetben köszöntötte a jánoshalmiakat és mondta el, hogy várhatóan szeptemberben a jánoshalmi szüreti napokra tud majd hazalátogatni és akkor hosszabban is tud majd személyesen találkozni a jánoshalmi emberekkel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában