Kitüntetés

2024.08.20. 20:03

Jánoshalma díszpolgára címet kapott Halász Bence olimpiai ezüstérmes kalapácsvető – galériával, videóval

– Jánoshalma büszke az olimpiai ezüstérmes kalapácsvető Halász Bencére, ezért döntött úgy az önkormányzat képviselő-testülete, hogy Jánoshalma Város Díszpolgára címmel tünteti ki a városból elszármazott sportolót – mondta köszöntőjében Czeller Zoltán polgármester, amikor átnyújtotta az olimpikonnak a település legmagasabb szintű elismerését a nemzeti ünnepen.

Pozsgai Ákos

Példaértékű emberi magatartása, világszínvonalon kiemelkedő sportteljesítményéért ítélték oda a jánoshalmi díszpolgári címet a két Eb-ezüst- és két vb-bronzérem után olimpiai ezüstérmet szerző kalapácsvetőnek, Halász Bencének, aki éppen 27. születésnapján szerezte meg ezüstérmét a párizsi ötkarikás versenyen.

Halász Bence, díszpolgár, kitüntetés
Halász Bencét Jánoshalma díszpolgárának választották
Fotó: Pozsgai Ákos

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak a sportszakembereknek, akik Halász Bencét felfedezték és egyengették útját a kiskunhalasi klubtól a szombathelyi Dobó Sport Egyesületig.

Halász Bence az állami ünnepen Orbán Viktor miniszterelnök meghívására más irányú elfoglaltsága miatt néhány órával korábban, az esti díszünnepség előtt, az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében tartott zártkörű fogadáson vette át díszpolgári címét. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes magyar kalapácsvető rövid videóüzenetben szólt a jánoshalmiakhoz, amit az államalapítás ünnepének estéjén, a városi díszünnepségen felvételről vetítettek le.

Halász Bence köszönetet mondott a jánoshalmiaknak a kitartó szurkolásért és a sok szeretetért, amit a várostól kap. A sportoló elmondta, hogy a tervek szerint legközelebb szeptember 21-én, a szüreti napokra látogat haza Jánoshalmára, akkor a jánoshalmiak hosszabban is tudnak majd személyesen találkozni vele.

Halász Bencének gratulált a díszpolgári kitüntetéshez Bányai Gábor kormánybiztos, a város országgyűlési képviselője is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában