Elismerés

2024.08.13. 11:10

Halász Bencét Jánoshalma díszpolgárának választották

Halász Bence kalapácsvető két Eb-ezüst és két vb-bronz után szerezte meg első olimpiai ezüstérmét huszonhetedik születésnapján, a párizsi ötkarikás versenyen. A kiskunhalasi születésű, de családja révén jánoshalmi kötődésű sportolót Jánoshalma díszpolgárává választotta a város képviselő-testülete.

Pozsgai Ákos

Halász Bence megtette, amit tervezett: megajándékozta magát. A huszonhetedik születésnapján stabil sorozatot dobott az olimpia döntőjében, 79,97 méteres dobása ezüstérmet ért neki.

Halász Bence, Jánoshalma, díszpolgár
Párizs 2024: szépen csillog a jól megérdemelt ezüstérem Halász Bence nyakában
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

„Úgy érzem, sikerült egy nagyon stabil olimpiai döntőt teljesíteni, még ha a 80 méter és az edzőm rekordja nem is lett meg, de itt a helyezés volt a lényeg. Meglett, ami sok embernek a vágya volt, remélem, otthon is mindenki büszke rám. Ez az ezüstérem mindent felülír” – idézte az Origo.hu Halász Bencét, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai ezüstérmes atlétáját, aki a párizsi Stade de France Stadionban vett át a jól megérdemelt ezüstérmét.

Bencét elkísérte Párizsba édesanyja, Halászné Geiger Mária is, aki 2016 óta néhány kivétellel, valamennyi nagy világversenyén ott volt és szurkolt neki, legtöbbször egyik bátyja, Halász Tamás is elkísérte. Tamás ezúttal jánoshalmi otthonukból szurkolt a város, Bács-Kiskun és az ország hírességének.

„Magyar sportolóink büszkék lehetnek az általuk megszerzett 19 éremre, mert ez a Közép-európai térségben kiemelkedő eredménynek számít. Büszkék lehetünk mi jánoshalmiak, mert városunk híressége, Halász Bence, kalapácsvetésben ismét dobogós helyen zárta a viadalt, és ezüstérmet szerzett! Példaértékű emberi magatartása, világszínvonalon kiemelkedő sportteljesítményéért a mai napon kitüntetésre terjesztettem fel Bencét, amit Jánoshalma Város Képviselő-testülete elfogadott. Halász Bence a mai naptól Jánoshalma Város Díszpolgára! A kitüntető cím átadására augusztus 20-án, 19 órakor a város Főterén kerül sor ünnepi műsor keretében” – írta közösségi oldalán Czeller Zoltán Jánoshalma polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában