Program

2024.08.19. 18:45

A második halászléfőző versenyt rendezték Bácsalmáson – galériával

Negyven asztaltársaság és számos érdeklődő részvételével tartották meg a II. Bácsalmási Halászléfőző versenyt a Hősök terén, a plébánia előtti útszakaszon.

Juhász Jenő

A hétfő délutáni ünnepélyes megnyitó után egy kis technikai tájékoztatót is tartottak a versennyel kapcsolatban. Majd ezt követően Joó Balázs plébános áldást adott a résztvevőkre és megszentelte a rendezvényt. 

halászlé, főzőverseny, Bácsalmás,
A második halászléfőző versenyt rendezték Bácsalmáson
Fotó: Juhász Jenő

A tűzgyújtást követően 27 csapat mérte össze a tudását. A szervezők a legfinomabb halászlé készítők első három helyezettjét értékes nyereménnyel jutalmazták. Különdíjban részesítették a legszebben terített asztal alkotóját, a legfinomabb halászlé elkészítőjének a legfiatalabb, legidősebb és a legjobb női versenyzőjét. Az ízletes és látványos étkeket egy öttagú zsűri értékelte, akikből hárman bajai halászléfőző bajnokok is. Név szerint: Bíró Antal, Lovrity Ferenc, Farkas Attila, Németh Balázs és Becze Ottóné. 

A halászlé főzése közben a gyermekeknek kiegészítő programokat is biztosítottak. A rendezvény jó hangulatáról pedig Varga Zoltán gondoskodott élő zenével. 

Említést érdemel, hogy egy korábbi bácsalmási rendezvényhez kapcsolódóan egy újabb jótékonykodási akció fogalmazódott meg a településen. Krix Beatrix és a társaságának a felvetése alapján a szórakozás és mulatás közben keletkező és visszaváltható italos göngyölegek, akár egy támogatási lehetőséget is biztosíthatnának. Az ötletet tett követte és ezen a rendezvényen már működésbe is lépett az új jótékonykodási forma. A bácsalmási önkormányzat támogatásával kihelyeztek palackgyűjtőket, aminek köszönhetően most hét civil szervezetet, alapítványt és közösséget támogathatták a visszaváltható palackok leadásával. 

A halászlé főző fesztivál házigazdái a bácsalmási Menyhalbolt és a Bácsalmási Horvát Önkormányzat, szervezői pedig Csépi Emese és Turcsik Erika volt. A rendezvény sikeres megvalósítása a több mint kéttucatnyi támogatónak is köszönhető. 

A hajnalig tartó összejövetelt tűzijátékkal is színesítik a szervezők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában