Összefoglaló

2024.06.08. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 8.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Manzák Attila főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vezénylőzászlósa, és ugyanazon ezred Jaksa Márk tartalékos szakaszvezető, a 46. Területvédelmi Zászlóalj lövészkatonája volt a Hír FM kecskeméti műsorának vendége.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
A Kecskeméti Nemzeti Színház idei évadának legjobb művészeit díjazták a gálán 
Fotó: Benkő Emese

Péntek este a hosszú évek óta Oscar-gálaként várt és emlegetett Együtt a művészetért! Díjátadó Gála keretében adták át az évad legjobbjainak járó elismeréseket a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az Együtt a Művészetért! Díjátadó Gálát idén jubileumi 15. alkalommal rendezték meg – írja közleményében a Kecskeméti Nemzeti Színház.

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra hirdette meg az Egymillió találkozás napját, amikor politikusaik és aktivisták országszerte számos házba bekopogtatnak, sok embert felhívnak telefonon, s felhívják a figyelmüket: a vasárnapi önkormányzati választásokon szavazzanak a Fidesz–KDNP-re, a békére.

A Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége ezúttal a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója, Tóth Attila volt. A beszélgetés apropóját az intézmény fennállásának 30. évfordulója adta.

Kutyacsaholástól volt hangos péntek délután a bajai Tóth Kálmán tér. A négylábúak fegyelmezetten várakoztak gazdáik jelére, amikor indulniuk kell. A vadászkutyák és ebtársaik is tisztelegtek ugyanis a város kutyája, Béla előtt, akinek szobrát avatták.

Városi-járási pedagógusnapon köszöntötték Kiskunhalason a KSZC Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában a tanárokat. Városi és miniszteri kitüntetéseket, valamint a Comenius Díjakat adtak át, és díszoklevelekkel ismerték el az 50, 60, 65 illetve 70 éve diplomát szerzett és kiemelkedő szakmai életutat maguk mögött tudó nyugdíjas pedagógusokat.

Több mint ötven éve június 5-én tartják a környezetvédelmi világnapot. Ennek apropóján pénteken a kecskeméti városi nagyrendezvényt a Hírös Agóra Kulturális Központ előtt tartották.

Sorsdöntőnek nevezte a vasárnapi választásokat Zsigó Róbert a Baon.hu-nak adott nyilatkozatában Baján. A térség egyéni országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) azt mondta, a választás az utolsó esély lesz arra, hogy megállítsuk a szomszédunkban zajló háborút.

Szombaton délelőtt harangszenteléssel egybekötött érseki szentmisét tartottak a vöröserdei iskolakápolnánál.

A kormánypártok ötvenezer aktivistája egymillió embert keresnek fel személyesen a mai nap folyamán. Orbán Viktor miniszterelnök a héten hirdette meg az egymillió találkozás napját, amelyen a kormánypártok politikusai és aktivistái személyesen buzdítják az embereket a választásra. A kormányfő jelezte, hogy a mozgósításban maga is rész vesz, mert a tét hatalmas, háború vagy béke. „Ez a legnagyobb kampányhajrá: egymillió találkozás egy nap alatt. Padlógáz, mert a tét hatalmas és minden szavazat számít” – írta szombaton a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Két tiszaalpári családot is meglátogatott Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés alelnöke szombaton az Egymillió találkozás napja alkalmából, az önkormányzati és európai parlamenti választások kampányhajrájában.

 


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában