Sportmajális

2023.05.21. 17:09

A sportról szólt a majális Szabadszálláson – galériával, videóval

Sportmajálist tartottak vasárnap Szabadszálláson a Vak Bottyán téri sporttelepen. A programot a közelmúltban megalakult Szabadszállási Városi Sportegyesület szervezte az önkormányzattal közösen. A civil szervezetnek ez volt az első nyilvános bemutatkozása.

Gulyás Sándor

A sportmajális a település apraját-nagyját megmozgatta

Fotó: Gulyás Sándor

A vasárnapi sportmajálison bemutatkoztak a városban működő sportágak képviselői, a labdarúgók, a futók, a jógások, a modern táncosok, az asztaliteniszezők, a kerékpárosok, a röplabdázók, a női torna képviselői egyaránt.

– Egyesületünk a helyi sportélet összefogását, koordinálását és támogatását tűzte ki célul. Legfőbb feladatunk, hogy fellendítsük a sportot, háttértámogatókat szerezzünk, illetve megmozgassuk a település apraját, nagyját. Folyamatban van a szakosztályok megalakítása, a pályázati források felkutatása – fogalmazott Áipliné Darabos Jusztina elnök.

A civil kezdeményezés nyitott fülekre talált a helyi sportkörök és támogatók körében. Az egyesület első nyilvános rendezvényének keretében a vállalkozó kedvűek futó- és terepfutóversenyen mérethették meg magukat. Kerékpárjaik nyergébe szállva tizennégy kilométeres túrán vehettek részt. A bemutatók után valamennyi sportágat kipróbálhattak, valamint toborzót tartottak a focisták.

– Ez idáig nem volt olyan szervezet a városban, aminek az égisze alatt tudtunk volna működni. Nagyon pozitív dolog számunkra a Szabadszállási Városi Sportegyesület megléte, ami a jövőben helyi futóéletet is össze tudja fogni, lehetőség nyílik pályázatokon is részt venni – emelte ki Asbóth György, a helyi futók képviselője.

Az egyesület megalakulása jelentős előre lépés számunkra is. A júniusi verseny utazási költségeihez már kaptunk is segítséget – fogalmazott Pajerick Gyula, a Szabadszállási Judo Klub vezetője.

A sportmajális keretében rendezték meg a városi gyermeknapot is. Az apróságokat kézműves foglalkozások, mini vidámpark, arcfestés, vattacukor várta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában