koronavírus

2020.07.13. 20:45

Keddtől felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat

Július 14-től felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

baon.hu

Forrás: MÁV Zrt.

Július 14-től az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonatpár határozatlan ideig nem közlekedik Kelebia és Újvidék között. A vonatpárral a belföldi utasok azonban továbbra is utazhatnak Budapest és Kelebia között.

A MÁV-Start az általa kiállított nemzetközi menet- és helyjegyeket kezelési költség nélkül visszaváltja a nemzetközi utazásról lemondóknak. Pénztárban vásárolt jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be visszatérítési kérelmüket az utasok, de jelezhetik elektronikus úton is, az [email protected] címen. Utóbbi esetében a menetjegyet postai úton kell eljuttatni az ügyfélszolgálatra, méghozzá az 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

További információ, hogy az 50 ezer forint érték alatt, pénztárban készpénzzel vásárolt nemzetközi menetgyekért azonnali visszatérítést kérhet az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy az ügyfélszolgálatokon. Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban bankszámlára visszautalják összeghatár nélkül. Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, készpénzért vásárolt menetjegyek visszatérítése központilag, visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével történik – írja a MÁV a közleményében.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában