orgovány

2018.12.15. 20:41

Az időseket köszöntötték karácsony alkalmából

Az Orgoványi Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont szombaton az idősek karácsonyának, melyet az önkormányzat szervezett a helyi nyugdíjasok számára.

Horváth Péter

A karácsonyi ünnepségen több mint 400, hetvenedik életévét betöltött orgoványi lakost láttak vendégül, s kizárólag helyi előadók szórakoztatták őket. Az ünnepség elején, a zenés-táncos műsor előtt meggyújtották a harmadik adventi gyertyát.

A program nyitányát a Mamadance palotása jelentette, majd a fiatal csőszpárok menettáncát tekinthették meg az ünnepeltek.

Ezt követően Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszöntötte a vendégeket. A polgármester beszédében a régi idők karácsonyainak szellemét elevenítette fel, amikor nem az ajándékok bő választéka jelentette a karácsonyt, hanem a lelkekben ragyogott fel az ünnep és hangsúlyozta, hogy értelmet és örömet kell adnunk egymás életének.

– A mai délután önöknek szól, akik talán nehézségek közepette mutatták meg gyermekeiknek, unokáiknak, családtagjaiknak a karácsony örömét. Most a mi dolgunk az, hogy jelképesen viszonozzuk figyelmességgel, szeretettel, törődéssel azt, amit kaptunk – mondta Gál Szilvia. A köszöntő után Puskás Gyula zenés műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd a programok sorát a csőszpárok nyitótánca zárta.

Az ünnepi műsor után Erzsébet-utalványt ajándékozott az önkormányzat az időseknek, majd vendégül látta őket puha kalácsra, teára, forralt borra és egy kellemes baráti beszélgetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában