Katasztrófavédelem

14 órája

Halálos balesethez és kigyulladt kamionhoz is siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy bálázott ruhaneműt szállító kamion égett szerda délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Városföld térségében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az égő járművet három vízsugár segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt – közölte a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, kamion, katasztrófavédelem
Kigyulladt egy ruhaszállító kamion az M5-ös autópályán, Városföldnél
Fotó: Pozsgai Ákos

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szerda délelőtt az 5211-es úton, Kerekegyháza közelében. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Letért az útról és árokba borult egy furgon csütörtökön hajnalban az 5106-os úton, Uszódnál. A jármű ládákban húst szállított, a rakomány egy része kiszóródott, másik része a sofőrre borult. A kalocsai hivatásos tűzoltók stabilizálták a kocsit, majd feszítővágó és kéziszerszámok segítségével kiszabadították és kiemelték a jármű vezetőjét, majd átadták a mentőknek. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Szerdán még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában