A járókelők találtak rá

2024.07.18. 17:07

Mentőhelikopterrel vitték kórházba a hőgutát kapott postást Kelebiáról

A baon.hu információi szerint életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők.

Pozsgai Ákos

Az eset még szerdán történt, egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az országos napi melegrekord 41,6 fokkal. Ez az érték csak három tized fokkal maradt el a Magyarországon hivatalosan valaha mért legmagasabb, 41,9 foknál, amit 2007 júliusában a közeli Kiskunhalason mértek.

mentőhelikopter, mentő
Fotó: Pozsgai Ákos / illusztráció

Úgy tudjuk, hogy egy kiskunhalasi postás helyettesítette Kelebián a kollégáját, a rendkívüli hőségben azonban összeesett az utcán. Járókelők találtak rá eszméletlen állapotban, mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett Kelebiára. Nem hivatalos információink szerint azt követően tudták mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét. Úgy tudjuk, jelenleg is életveszélyes állapotban kezelik a kórházban a középkorú férfit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!