Bács-Kiskun

2024.09.03. 12:08

Kiemelt feladatuknak tekintik a gyermekek biztonságos iskolakezdését a polgárőrök

Az iskolakezdés napján óvták a gyermekek biztonságát a határvédelemben is szolgáló Bács-Kiskun vármegyei polgárőrök.

Horváth Péter

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Határvédelmi Polgárőr Tagozatának kiemelt feladata a határvédelem, az illegális hulladéklerakók felderítése, valamint a külterületek biztonságához való hozzájárulás. Emellett a tagozat polgárőrei, akik a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség (BKMPSZ) tagegyesületeinek polgárőrei is, minden évben kiemelten kezelik az iskolakezdés kérdését, hangsúlyt fektetve arra, hogy segítsék a diákok biztonságos évkezdését. Ezért hétfőn számos oktatási intézménynél, iskoláknál, óvodáknál és bölcsődéknél biztosították a tanévkezdés zavartalanságát, mindezt a rendőrséggel együttműködve. A gyermekek biztonságát óvta Dunafalva, Madaras, Üllés, Mórahalom, és valamennyi határ menti település polgárőr egyesülete az illetékességi területükhöz tartozó intézményeknél – tájékoztatott Csorba Sándor, az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának elnöke, a BKMPSZ elnökhelyettese.

polgárőrség, Bács-Kiskun, iskolakezdés
A biztonságos iskolakezdésben segédkeztek a Határvédelmi Tagozat és a vármegyei szövetség polgárőrei
Fotó: Horváth Péter

Csorba Sándor elmondta, hogy a Határvédelmi Tagozathoz tartozó egyesületek polgárőrei aktívan kivették részüket abból, hogy biztosítsák a gyermekek és szülők érkezésének zavartalanságát, és az iskolabusz indításakor forgalomirányítási feladatokban segédkeztek. Az évnyitó ünnepségen a gyermekeknek és tanároknak ajándékkal is kedveskedtek.

polgárőrség, Bács-Kiskun, iskolakezdés
Fotó: Horváth Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában