Katasztrófavédelem

2024.09.03. 13:03

Kriptának hajtott egy autó Csengődön, a sofőrt kórházba szállították

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kriptának hajtott egy személyautó hétfő délelőtt Csengődön, a Dózsa György utcában. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek – írja a katasztrófavédelem.

katasztrófavédelem, tűzeset, baleset
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mintegy másfék hektáron égett a száraz fű hétfő délelőtt Csátalja külterületén, Nagybaracska irányába. A tűz egy fiatal akácos aljnövényzetére is átterjedt. A nagybaracskai, a bajai és a szekszárdi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt egy erdő aljnövényzete hétfő délután Nagybaracska és Csátalja között, az 51-es főút közelében. Mintegy három hektáron égett a tűz, amelyet a bajai hivatásos, a nagybaracskai és a vaskúti önkéntes tűzoltók egy mohácsi vízszállító jármű segítségével fékeztek meg. A rajok megakadályozták, hogy a fák koronájára is átterjedjenek a lángok. 

Hétfőn még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában