Múltidéző

2024.09.15. 14:00

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Balaton 

Páhiról Andrássy Gyula a nyarat búcsúztatva egy régi balatoni képpel nosztalgiázik. A felvételen felesége, Makány Mária (középen) is látható a rokonok körében. Olvasónk sajnos tavaly elvesztette szeretett párját, de emlékét örökké a szívében őrzi. 

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Szép emlék 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár régi iskolában pedagógusként eltöltött évei közül ezt a több évtizeddel ezelőtti gyereknapot eleveníti fel. A szabadtéri rendezvényen a szülők is részt vehettek. Mindig jól sikerültek a közös programok. 

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Énektanárok 

Kecskemétről Gálné Füzesi Zsuzsa édesanyjára emlékezik ezzel a régi fényképpel. Füzesi Istvánné Erdélyi Ilona, azaz Iluci néni (első sorban jobbról a második) énektanárként dolgozott, nagyon szerették a gyerekek. Az 1950-es évek közepén Kodály Zoltán jóvoltából az ének és hangszer szakos pedagógusok levelező tagozaton főiskolai végzettséget szerezhettek. A képen a végzősök láthatók tanáraik körében. Többek között tanította őket Nemesszeghy Lajos és felesége, Nemesszeghyné Szentkirályi Márta és Kálmán Lajos is.

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Honvéd hagyományőrzők 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 2001-be kalauzolja a régi fényképek kedvelőit. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Bács-Kiskun megyei szervezete 1990 őszén alakult meg Kecskeméten. A legtöbbször a régi Tiszti Klubban tartották a havi bajtársi találkozóikat. A 2001. december 20-ai összejövetelükön készült ez a felvétel. Balról-jobbra (álló sor) Bagi László, Kenyeres Dénes, Jankahidy Ottó, dr. Jósa Iván, dr. Ábrahám Attila, dr. Bibó Zoltán, Dorogi Károly. Ülnek: T. Nagy Antal, Irházi Gyula, dr. Terbe Istvánné, dr. Juharosné vitéz Molnár Piroska, Hegedűs Ferenc, vitéz Gyenes Sándor és dr. Szabó Dénes.

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Katona barátság 

Lajosmizséről Hund Gusztáv régi katonatársaira emlékezik. E fényképpel szeretettel köszönti azokat a volt katonatársait, akikkel 46 éve, 1978. augusztus 14-én szereltek le a Kecskeméti RT századtól. A képen (balról-jobbra) az alsó sorban Hund Gusztáv lajosmizsei, Csovcsics József bácsalmási, felső sorban Petrovics Péter pomázi és Csikós István bajai katonák. 

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Kutyabarát 

Kecskemétről Facol Lajos nagy állatbarát, imádja a kutyákat. Ez a fotó 65 éve készült róla és kutyájáról. Mostani kutyájával is sok fotó készül róluk. Igazi jó barátok, sokszor együtt is utaznak a motoron. 

Bács-Kiskun, múltidéző, nosztalgia
Olvasói fotó

Góg kutya 

Kecskemétről Csordás Erzsébet egy újabb fotót osztott meg Góg kutyáról, akit nagyon szeretett gyermekként. Ez a kép 1967 nyarán készült róluk Leányfalun, ahol végül idős korát töltötte a szeretett négylábú. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában