Felszentelés

Tegnap, 13:29

Új haranglábat is kapott a megújult harkakötönyi kápolna – galériával

Megáldották és megszentelték a Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Kápolnát Harkakötönyben, amely kívül-belül megújult. Papi áldást kapott a vasútállomás közelében álló Maksa-kereszt is, amely egy, a megfeszített Krisztust ábrázoló feszületet kapott.

Pozsgai Ákos

Az önálló településsé válásának 75. évfordulóját ünneplő Harkakötöny kápolnája felújítására magánszemélyek és civil egyesületek ajánlották fel a szükséges anyagi forrást. Ugyancsak felajánlásból készült el a kápolna új haranglába is. A korábbi fából készült harangláb a kápolna kertjének végében volt, amely mostanra teljesen elkorhadt. Az új, fémből készült haranglábat a kápolna bejárata mellé állították fel és helyezték el rajta a 95 évvel ezelőtt kapott régi harangot. Az új haranglábra automatizált szerkezetet is szereltek, amely távvezérléssel is működtethető. 

harangláb, kápolna, Maksa-kereszt
 Felajánlásból készült el a kápolna új haranglába 
Fotó: Pozsgai Ákos

A kívül-belül megújult kápolnát és az új haranglábat a haranggal együtt, valamint a Jézus Krisztus feszülettel kiegészült Maksa-keresztet, amelyet még a kilencvenes évek elején az erdélyi testvértelepülés, Maksa ajánlott fel Harkakötöny számára, Seffer Attila kiskunhalasi római katolikus plébános szentelte és áldotta meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában