Permetezés

2024.09.03. 12:52

Éjjeli zajjal járó munkálatokat végeznek Kecskeméten

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. – az időjárási viszonyoktól függően – 2024. szeptember 4. és 14. közti időszakban végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését a város közterületein.

Vizi Zalán

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így a lakosok előreláthatólag 22.00 és 04.00 óra között számíthatnak megjelenésére. A gép működése zajjal jár, amely miatt előre is elnézést kérünk – írta közleményében a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft

platánfa, kvü, permetezés
Éjszaka permetezik a platánfákat Kecskeméten
Fotó: KVÜ

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 21 nap, amely betartása kötelező. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható – tudatta a KVÜ. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában