Celebfigyelő

2023.11.27. 10:21

Jákob Zoli: Elkaptam néhány pillantást, és azt éreztem, hogy ezért érdemes élni

Mint arról beszámoltunk, Jákob Zoli, hartai származású milliárdos üzletember a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe szállított ajándékokat az autista gyermekeknek.

Baon.hu

Jákob Zoltán

Fotó: TV2

Az üzletember a TV2-nek meghatódva nyilatkozott az ajándékozással kapcsolatos érzéseiről, gondolatairól. – Néha elkaptam egy-egy pillantást, és úgy éreztem, hogy ezért érdemes élni – mondta Jákob Zoli.

Jákob Zoli saját maga szállította az ajándékokat a Jákob Alapítvány furgonjával, elmondása szerint azért a beteg gyermekeknek segít, mert nekik elveszett az a lehetőségük, ami más egészséges felnőttnek megvan, hiszen nekik még gyerekkorukban is a betegségükkel kell foglalkozniuk, ahelyett, hogy egy felhőtlen gyerekkoruk lehessen.

Autista iskolákba az üzletember általában készségfejlesztő játékokat visz, illetve Debrecenbe – mivel az ottani gyermekek imádják – bicikliket szokott vinni ajándékba. Segítő szándékával példaként szeretne szolgálni más milliárdos társai előtt, és arra buzdítani őket, hogy segítsenek a rászorulóknak.

Hatalmas ovációval fogadták Zolit a debreceni iskolában, külön előadással köszönték meg a gyerekek az adományokat. 

– Eljöttem egy nagyon nagy iskolába, hoztam tíz biciklit, és akkora boldogságot tudtam okozni, hogy mindegy, hogy az ember egy biciklit ad-e, vagy segít valakinek, ezzel saját maga életét is meg tudja édesíteni – mondta meghatódva Jákob Zoli.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!