Hírek

2009.12.15. 08:54

Jobbik: a Fidesz jelöltjeinek négyötöde álláshalmozó

Fidesz hétfőn véglegesített 176 jelöltjének négyötöde „arcátlan” politikai álláshalmozó, legalább 135-nek van más közpénzből fizetett pozíciója – állítja a Jobbik. A párt keddi közleményében a politikusbűnözés egy törvényesített formájáról beszél a lista kapcsán.

BAMA

„A Jobbik elérte, hogy a cigánybűnözés problémája ma már nem tabutéma, s az emberek többsége tudja, mi az igazság. Bár a megoldás még a Jobbikra vár, a politikai döntéshozatalba kerülésig a közbeszédet egy új témára szeretnénk terelni: a politikusbűnözésre” – áll a Novák Előd Jobbik-alelnök által jegyzett közleményben.

A szervezet álláspontja szerint egy országgyűlési képviselőnek főállásnyi feladata volna, melynek elvégzése teljes embert igényelne. Rossz szokásnak, már-már normának ítélik meg, hogy egy honatya másodállásban polgármesterként vagy települési önkormányzati képviselőként, esetleg még a megyei közgyűlés tagjaként is fizetést vesz fel. Példaként említik Pokorni Zoltán Fidesz-alelnököt, aki országgyűlési és fővárosi közgyűlési képviselő, s Budapest XII. kerületének polgármester is.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elburjánzott politikusi gátlástalanság miatt törvényben tiltaná meg a politikusi pozícióhalmozást” – áll a közleményben. Hangsúlyozzák, a jobbikos jelöltek esetében a párt alapszabálya kizárja, hogy országgyűlési képviselőségük mellett polgármesterek, önkormányzati képviselők vagy akár külsős szakértők legyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!