Kultúra

2016.08.13. 15:53

Rengetegen kémlelték az eget

Címkék#Kecskemét

Nagyon sokan látogattak ki péntek este a szabadidőközpontba, hogy aztán a Vízműdomb tetején hanyattfekve kémleljék az eget, hátha elcsípnek egy-két hullócsillagot. Aki akarta, távcsővel gyönyörködhetett a Hold krátereiben vagy megnézhette a Szaturnuszt is.

H. I.

Szerencsére derült volt az ég, így legfeljebb a késő esti hűvös idő vehette el az érdeklődők kedvét a meteor-lestől. De úgy tűnt, a legtöbben felkészülve érkeztek a szabadidőközpontba, pléddel, kardigánnal, kabáttal, esetleg még szendvicset vagy sört is bekészítve a táskába. Kisebbfajta tömeg alakult ki a domb tetején tíz óra körül, igazi közösségi esemény volt tehát a Perseidák érkezése.

Programokkal is készültek a szervezők. Szűcs László, a Planetárium munkatársa tartott játékos interaktív előadást kicsiknek és nagyoknak az űrutazás alapjairól. Utána a Puli Space Csapat alapítójának, dr. Pacher Tibor fizikusnak a bemutatója következett, az érdeklődők megnézhették a Holdra készülő űrjármű (rover) földi prototípusát is. Ezenkívül Balogh Gábor meteoritkutató egyedülálló meteorit kiállítása is színesítette az estét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!