Kultúra

2016.02.08. 10:02

A DAKK Zrt. csapatának a kolbásza lett a legjobb

Címkék#Baja

Kolbászolással telt a szombat a Szentháromság téren, a kilencedik alkalommal megrendezett hurka- és kolbászfesztivál versenyzői, szurkolói és látogatói töltötték meg a főtéri sátrat. A töltés több értelemben is fontos szerepet kapott a nap során, az idő mellett a kolbászhoz és pálinkához is társulva.

Kubatovics Tamás

Visszatérő, újra próbálkozó és újonc csapatok is neveztek a versenybe, az esélylatolgatás időszakában a győzelem és részvételt fontosságát egyaránt kitárgyalták az egymással sportszerű küzdelemre készülődő egységek. Bár a megnyitó előtti szíves kínálgatás akár az esélyteremtés egyfajta módszereként is értelmezhetőnek tűnt. Persze, ahány ház, annyi kolbász és készítési szokás. Voltak olyanok, akik már a hivatalos kezdés előtt bőszen kevertek, ízesítettek, míg mások ráérősen foglalták el helyüket a küzdőtéren. Idén a DAKK Zrt. csapatának kolbászát minősítették a legjobbnak a szakemberekből álló zsűri tagjai.

Kapcsolódva az eseményhez, a szokásoknak megfelelően jótékonysági akció keretében 200 család vehetett át disznótoros ajándékcsomagot a karitatív szervezetek és szociális intézmények közreműködésével. A közösségi házban pedig ételt osztottak, ezzel ért véget a decemberben megkezdett, számos támogatót felsorakoztató akció.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!