Közélet

2014.02.19. 17:57

Világszínvonalú eszközzel javult a bajai mentők felszereltsége

Motoros szívóval gazdagodott a bajai mentőállomás, immáron két kocsiban is a felszerelés része lesz a gyakran használatos eszköz.

Kubatovics Tamás

Nem a szolgálat fejlesztése, hanem környékbeli vállalkozások adományai révén került az állomásra, a gyűjtést végző Országos Mosoly Egyesület elnöke, Nagy István, adományozók és támogatók jelenlétében adta át a 600 ezer forint értékű eszközt Zilinszki Tibornak.

-Hatalmas segítség ez  a készülék, ami a legmodernebb mentőautókban megtalálható, azaz világszínvonalú eszközről van szó. A légutak megtisztítására, az oxigénellátás zavartalanságának biztosítására szolgál és nagy előnye, hogy már az újszülötteknél is használható - mondta el az állomás vezetője.

Nagy István visszajáró vendégként adhatta át az állomás kívánságára megvásárolt szívót, ez volt a negyedik, általuk szervezett gyűjtőakció a bajai mentősök javára, ezek során 2 millió 750 ezer forint értékben járultak hozzá az adományozók a felszereltség javításához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!