Közélet

2010.12.08. 20:13

Megy a ködösítés: Miről tárgyalhattak zárt ajtók mögött?

A nyilvánosság teljes kizárásával rendkívüli képviselőtestületi ülést tartottak szerdán délután Kiskunfélegyházán az önkormányzat gazdasági helyzetéről.

H. I.

A meghívó szerint a közgyűlés egyetlen napirendi pontja az önkormányzat gazdasági helyzetéről való tájékoztatás volt. A zárt ülést a szokásoktól eltérően nem a Városháza dísztermében, hanem az Innovációs Központban tartották, és egészen este hétig tartott.

A közgyűlésen részt vettek a városi intézmények vezetői, de a sajtó munkatársai nem mehettek be a terembe. Az ülés után sem lehetett megtudni szinte semmi konkrétumot, a polgármester és a jegyző csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást az elhangzottakról. Az azért kitűnt szavaikból, hogy a fő témát a város számlavezető intézetével való tárgyalás jelentette.

– Az önkormányzat a vagyonával való rendelkezés esetében zárt ülést rendelhet el. Tájékoztatást kapott a képviselő-testület az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, a hitelállományról, szállítói kintlévőségekről. Döntően nem is a számok nagysága volt a lényeges, hanem a jelenlegi pénzügyi problémák, az adósságok kezelése, azaz hogy milyen döntési alternatívák lehetnek az önkormányzat előtt egy ilyen szituációban. Az OTP-vel szerződés-előkészítési fázisban vagyunk, ez is részét képezte a tájékoztatásnak. A zárt ülés határozatai nyilvánosak, jegyzőkönyvekbe foglaljuk és közreadjuk – mondta el Fehérváriné dr. Csölle Yvette jegyző.

– A médiát és rajta keresztül a város lakosságát egy sajtóközleményben fogjuk tájékoztatni csütörtökön. Egy stratégiai ügyről van szó, folyamatos tárgyalások vannak, ezért úgy gondoltuk, hogy nem lenne jó ezeknek az információknak kijutniuk. Lehet, hogy januárban vagy februárban ennek az ülésnek a jegyzőkönyvét is nyilvánossá tehetjük. Tájékoztatnom kellett a testületet a jelenlegi tárgyalási helyzetről és pozíciókról. Öt pontja volt a tájékoztatónak, és nemcsak a Fidesz fogadta el. Van, ami egyhangúan ment át, van, ami egy tartózkodással – fogalmazott Kapus Krisztián polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!