Közélet

2014.03.21. 07:54

Megújult a halasi kórház

Új épületrésszel, korszerű orvosi berendezésekkel, új informatikai és betegirányítási rendszerrel gyarapodott a halasi Semmelweis-kórház.

Tapodi Kálmán

A napokban zárult halasi beruházás több mint 3 milliárd forintból valósult meg. A kórházban a most befejeződött nagyberuházás mellett több fontos fejlesztés és program valósult meg. Mint az ünnepségen elhangzott: a fő cél az egészségügyi ellátás szakmai minőségének további javítása, a betegutak rendszerének átalakítása és új, a legkorszerűbb technikát-technológiát képviselő orvostechnológiai berendezések beszerzése volt. A több évtizede épült intézmény építészeti megújításában helyi vállalkozók is komoly szerepet kaptak.

A beruházás során az intenzív osztály új betegőrző monitorokat, intenzív-ágyakat, lélegeztetőkészülékeket, az életfunkciók biztosításhoz szükséges műszereket kapott. A program részeként szinte teljesen megújult a radiológia-részleg is, amely modern képalkotó diagnosztikai apparátussal (új CT-vel, digitális röntgennel és mindezekhez, szoftverekkel) gyarapodott. A műtőtraktusokba új műtőasztalok, altatókészülékek, modern berendezések, orvosi eszközök érkeztek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bábel Balázs katolikus érsek, Bödecs Pál református és Honti Irén evangélikus lelkész áldották meg a kórházi beruházásokat
[/caption]

A beruházás leglátványosabb eleme a kórház Semmelweis tér felőli homlokzatán befejezett, a 6. szintig emelt toronyépület. Az új épületrésszel az intézmény gyógyításra használt alapterülete 1160 négyzetméterrel bővült, míg az átalakítás összesen több mint 4000 négyzetméter érintett az egész intézményen belül.

A szülészetet is modernizálták: az új, egyágyas szülőszobákkal lehetővé válik, hogy a családtagok együtt legyenek a vajúdó anyával és megújult a császárműtő is. Romhányi Zoltán kórház-főigazgató beszédében kiemelte, hogy úgy sikerült végrehajtani az intézmény megújítást, hogy közben zavartalan volt a betegellátás a kórházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!