Kecskemét

2 órája

A hagyományokat őrzik a Mihály-napi vásárral – galériával, videóval

Huszonhetedik alkalommal rendezte meg hagyományos Mihály-napi vásárát a kecskeméti Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodájában szombaton.

Horváth Péter

Dóka Pálné intézményvezető portálunknak elmondta, hogy óvodájuk egyik kiemelkedő rendezvénye a vásár, amit minden esztendőben nagyon várnak a szülők, gyerekek és a munkatársak közössége. Hosszú hetek lázas szervezőmunkája előzi meg az eseményt, ahol számos standon kínálják a portékákat és finom falatokat. Öt bográcsban főtt a paprikás krumpli és a tarhonya, illetve 1000 palacsintát készítettek a dolgozók, hiszen ugyanennyi résztvevője volt a rendezvénynek.

Mihály-napi vásár, gyerekek, Kecskemét
A Mihály-napi vásárra lelkesen készültek a gyerekek
Fotó: Horváth Péter

A vásár megnyitó műsorára mind a négy nagycsoport gyermekei lelkesen készültek versekkel, kikiáltókkal, énekekkel, és vásári portékákkal.

A vásár megnyitó műsorára mind a négy nagycsoport gyermekei lelkesen készültek versekkel, kikiáltókkal, énekekkel, szorgosan készültek a vásári portékák a nagycsoportjainkban. Dóka Pálné kiemelte, hogy az eltelt évek eddig azt bizonyították, hogy igazi csapatként, közös összefogással mindig sikerül terveiket együtt valósítani, így van ez ebben az évben is.

Dóka Pálné köszönetet mondott a szülői közösség önzetlen segítségéért, a paprikás krumplihoz, a tarhonyához és a palacsintához tett a sok-sok felajánlást, illetve munkatársainak a dekorációhoz.      

Több család is készített az ovigaléria Tök jó című kiállítására őszi hangulatú alkotást, melyet szerdán a nagycsoportos gyerekekkel ünnepélyesen megnyitottak.

A vezető elmondta, hogy a szülők felajánlásai, segítsége mellett az idei Mihály-napi vásár igényes programjait a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Programjához benyújtott „Fejlődésben a jövő” nyertes pályázatunknak köszönhetik.

Zöld Óvodaként kiemelt feladatuknak tartják a környezet védelmét, és ezt az értéket a gyermekek számára is közvetítik. Ennek jegyében igyekeztek csökkenteni az eldobható műanyagok mennyiségét és felhívásukra több szülő tányért és evőeszközt hozott a vásárra.

A vásáron bábjáték és zenés előadás is szórakoztatta a jelenlévőket, illetve népi játékokkal játszhattak a szülők és a gyerekek. Dóka Pálné elmondta, hogy a rendezvény célja minden évben a hagyományok ápolása és átadása, valamint a közösség építése.

Az eseményen Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában