2013.01.31. 17:26
Kiskukták lettek az egészségügyisek
Önkéntes munkát csak nagyon kevés fiatal vállal napjainkban, de példamutató megmozdulásaik sokak számára hoznak kedvet az önzetlen segítségnyújtáshoz.
Kecskeméten, a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola szakácstanulói számára azonban nem ismeretlen ez a fajta munka. Ács Imre szaktanár segítségével gyakori vendégek a Wojtyla Barátság Központban, ahol a kapott nyersanyagokból főznek a népkonyhára járó szegényeknek.
A vendéglátóipari iskola tagintézménye a Humán Középiskolának. Az intézménynek nemcsak a neve utal az emberközpontúságra, de a humánus tettek terén is szeretnének élen járni. Ennek jegyében, minden hónapban más-más tagintézmény diákjai csatlakoznak majd a szakácstanulókhoz. Idén első alkalommal a Szentgyörgyi Albert Egészségügyi Iskola tagintézmény diákjai és kísérőtanáruk segítette az önkéntes szakmai munkát. Így a főzőcsapatot alkotta: Ács Imre szaktanár, Makai Richárd és Szegedi Krisztián szakácstanuló, valamint az egészségügyiből Kovács-Bánhalmi Andrea tanárnő, Kocsis Sarolta és Varga Szabolcs diák. A közös főzés jó hangulatban telt, és a végén örömmel szolgálták fel az ízletes marhapörköltet a rászorulóknak. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vendéglátó és az egészségügyi középiskola diákjai és tanárai közösen főzték meg a finom marhapörköltet
[/caption]
Kocsis Sarolta elmesélte: számára nem ismeretlen az önkéntes munka, a máltaisoknál már többször megfordult. A főzés további élményeket nyújtott számára, mint egészségügyis új közegben ismerhette meg a segítségnyújtás örömét. Varga Szabolcs viszont újoncként csatlakozott az önkéntes munkához, boldogan segítkezett kiskuktaként. Igaz korábban részt vett már madáretetésben és iskolafestésben, de embereknek nyújtott segítségnyújtásban most először debütált.