Közélet

2013.01.31. 17:26

Kiskukták lettek az egészségügyisek

Önkéntes munkát csak nagyon kevés fiatal vállal napjainkban, de példamutató megmozdulásaik sokak számára hoznak kedvet az önzetlen segítségnyújtáshoz.

Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten, a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola szakácstanulói számára azonban nem ismeretlen ez a fajta munka. Ács Imre szaktanár segítségével gyakori vendégek a Wojtyla Barátság Központban, ahol a kapott nyersanyagokból főznek a népkonyhára járó szegényeknek.

A vendéglátóipari iskola tagintézménye a Humán Középiskolának. Az intézménynek nemcsak a neve utal az emberközpontúságra, de a humánus tettek terén is szeretnének élen járni. Ennek jegyében, minden hónapban más-más tagintézmény diákjai csatlakoznak majd a szakácstanulókhoz. Idén első alkalommal a Szentgyörgyi Albert Egészségügyi Iskola tagintézmény diákjai és kísérőtanáruk segítette az önkéntes szakmai munkát. Így a főzőcsapatot alkotta: Ács Imre szaktanár, Makai Richárd és Szegedi Krisztián szakácstanuló, valamint az egészségügyiből Kovács-Bánhalmi Andrea tanárnő, Kocsis Sarolta és Varga Szabolcs diák. A közös főzés jó hangulatban telt, és a végén örömmel szolgálták fel az ízletes marhapörköltet a rászorulóknak. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vendéglátó és az egészségügyi középiskola diákjai és tanárai közösen főzték meg a finom marhapörköltet
[/caption]

Kocsis Sarolta elmesélte: számára nem ismeretlen az önkéntes munka, a máltaisoknál már többször megfordult. A főzés további élményeket nyújtott számára, mint egészségügyis új közegben ismerhette meg a segítségnyújtás örömét. Varga Szabolcs viszont újoncként csatlakozott az önkéntes munkához, boldogan segítkezett kiskuktaként. Igaz korábban részt vett már madáretetésben és iskolafestésben, de embereknek nyújtott segítségnyújtásban most először debütált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!