Közélet

2016.09.09. 06:46

Helybe viszik az élet védelmét

Címkék#Kecskemét

Két új félautomata defibrillátor készüléket vásárolt a Hírös Sport Nonprofit Kft., melyet a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya használhat majd. Mivel az fürdő területén már van egy defribillátor, ezért a két újat a sportolókat szállító buszokon helyezik el.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS_CSABA

A készülékek átadó ünnepségét tegnap tartották meg a Fürdőben.
– Az elmúlt időszakban országosan több sajnálatos haláleset, hirtelen szívhalál is történt a sportolók körében. Reméljük soha nem kell majd használni a készülékeket, ugyanakkor biztonságot és nyugalmat ad a meglétük – hangsúlyozta dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere az ünnepségen.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a készülékek nagyon drágák, a sporttámogatás tette lehetővé a megvásárlásukat. – Nagyon fontos a biztonság, az élet védelme. Ez olyan dolog amire költeni kell. Ritkán kötjük össze az életvédelmet és a sporttámogatást, most erre jó példa a két készülék, melyeket a buszokon helyezzük el. Így a defribillátorokkal helybe visszük az élet védelmét!
A készülékeket a Defibrillátor Plusz Kft. hozta el, melynek vezető oktatója, Varga Erika és munkatársa egy próbabábun mutatta be azújraélesztés lépéseit és a defibrillátor használatát. Majd az ünnepséget követően a Sportiskola munkatársait kiképezték a defribillátor helyes használatára.

Végül Merész András, a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztály vezetőedzője mondott köszönetet. Ő is hangsúlyozta, ezekre a készülékekre nem szabad sajnálni a pénzt. Soha ne kelljen használniuk, de nem baj, ha tudják, hogy szükség esetén mindig kéznél van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!