Közélet

2016.06.01. 06:59

Átalakítják, korszerűsítik a strandot

Címkék#Kiskunhalas

Látványos fejlesztések zajlanak a kiskunhalasi strandon, ahol eddig több mint tízmillió forintot költöttek el az átalakításokra.

Tapodi Kálmán

A jelenlegi főbejárat közelében lévő, közel 50 éves kabinsort teljesen elbontották, melynek helyén parkolót alakítanak ki, amit a fürdővendégek vehetnek igénybe. A mintegy hetven gépkocsi fogadására alkalmas parkolóba a Nagy Szeder utca felől lehet majd behajtani, de várhatóan csak szeptembertől.

– A parkolás régi probléma volt a strandnál, hiszen a kórházi parkoló is szinte állandóan teli van, így enyhíthet a parkolási gondokon ez az új terület – mondta el Farkas Dániel alpolgármester azon a helyszíni sajtótájékoztatón, ahol Hugyecz Sándor, a fürdő ügyvezetője mutatta be a nyári szezonnyitó előtti változásokat.

Elkészült egy térköves sétány is, amin a leendő új főpénztártól közlekedhetnek majd a vendégek. A sétány díszkivilágítást is kap. Elkészült a gyermekmedencétől az úszómedencéig vezető, akadálymentes feljáró is.
A szabadtéri, régi termálmedencét teljesen elbontották, helyette egy új, feszített víztükrű ülőmedencét használhatnak a fürdő vendégei.

Az úszómedence egyelőre még üresen áll, de a héten ott is elkezdik a szükséges javításokat, hiszen több helyen is a fagykárok nyomait kell orvosolni, utána következhet a festés, takarítás. Hugyecz Sándor elmondása szerint ez még néhány napot vesz igénybe, de június 10-re már feltöltik a szabadtéri nagymedencét is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kinti termálmedencét teljesen újjáépítették
[/caption]

A város a korábbi évekhez képest nagyobb mértékben szeretne fordítani a strand üzemeltetésre, ahol még jócskán maradtak megoldásra váró tennivalók, amik mind jelentős összeget emésztenek fel. Fülöp Róbert polgármester úgy vélekedett, hogy az elnyert gyógyhely minősítés is segítheti a folyamatokat és a fürdő számára is új fejlesztési lehetőségek nyílhatnak meg a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!