Kék hírek, bulvár

2009.06.30. 09:05

Bombariadó a bíróságon

Ma (kedd) reggel, 8 óra után a kecskeméti rendőrség bejelentést kapott, hogy bomba fog robbanni a bíróságon.

baon.hu/B. F. I.

10:55 A rendőrség nem talált semmilyen robbanóanyagot az épületekben, ezért megszüntették a lezárást  – tudtuk meg Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőrség sajtószóvivőtől.

10:00 – A megyei bíróságra, a bíróság központi telefonjára érkezett a bejelentés kedden reggel 8 óra 35 perckor, hogy bomba van a bíróság épületében mondta el a baonnak dr. Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun megyei bíróság sajtóreferense. A biztonsági szolgálat azonnal értesítette a rendőrséget, kiürítették a megyei és a kecskeméti városi bíróság épületét is. A telefonközpontjuk ugyanis azonos, és a telefonáló nem mondta, melyik épületben van a robbanószer.

Sárközy bíró azt is elmondta, hogy volt már bombariadó a megyeszékhelyen működő bíróságok életében. Akkor a rendőrség meg is találta a telefonálót és kiderült, hogy egy válóper tárgyalását próbálta meg így elodázni az egyik fél. Így feltételezhető, hogy most sem egy büntetőügy, hanem egy polgári per van a bombariadó hátterében. Ám az sem kizárt – mivel a főügyészség is a megyei bírósággal egy épületben működik –, hogy ügyészi meghallgatást akart ezzel a módszerrel elkerülni valaki.

9:00 Mivel a reggeli betelefonáló nem közölte, hogy Kecskeméten a városi vagy a megyei bíróságon található a bomba, ezért a rendőrség mindkét épületet kiürítette és keresi a bombát és a telefonálót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!