Gazdaság

2011.05.26. 22:06

Újabb megszorításokra van szükség Halason

Címkék#Kiskunhalas

Megkapta a halasi városvezetés azt az anyagot, mely az önkormányzat, illetve cégei és intézményei pénzügyi átvilágítása alapján készült el. A tanulmány adja a vázát annak az intézkedési tervnek, mely június közepén kerül majd a képviselő-testület elé.

Zsámbóki Dóra

Ha az intézkedési tervet nem sikerül elfogadniuk, akkor fél éven belül csődhelyzetbe kerülhet az önkormányzat – tudtuk meg Gyovai Istvántól. – A város eljutott egy adósságspirál kezdetére, de ezt a folyamatot még meg lehet állítani – mondta el a polgármester, aki hozzátette: minden területen jelentős, öszzességében több száz millió forintos megszorítás várható.

A teljes körű átvilágításra azért volt szükség, hogy az önkormányzat érdemi hiteltárgyalásokat tudjon folytatni a város működését finanszírozó pénzintézettel, melynek képviselői kijelentették: csak akkor hajlandóak a kért – százmilliós nagyságrendű – hitelt biztosítani, ha a városban politikai együttműködést látnak az intézkedési terv megvalósítása terén is.

Gyovai István egyeztetéseket kezdeményezett az ügyben a Fidesz-frakcióval. Dr. Skribanek Zoltán frakcióvezető válaszlevelében lemondásra szólította fel Gyovait, illetve tájékoztatta: a Fidesz nem kíván tárgyalni a városvezetéssel „sem most, sem később”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!