Labdarúgás

2 órája

Fenyvesi Evelin százados lett

A Ferencváros egyik meghatározó játékosa, Fenyvesi Evelin, aki a labdarúgó pályafutását Jánoshalmán kezdte, pénteken este lejátszotta a századik válogatott mérkőzését.

Vincze Miklós

Pénteken este a magyar női labdarúgó-válogatott Skóciát fogadta az Európa-bajnoki selejtező rájátszásának első mérkőzésén. A találkozót 1-0 arányban a skótok nyerték, a visszavágót kedden vívják meg, Edinburgh-ban.

Fenyvesi Evelin, Ferencváros, labdarúgás, Jánoshalma
Fenyvesi Evelin (b) és Papp Luca (j2), valamint a skót Caroline Weir (b2) és Erin Cuthbert (j) a női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező rájátszásának 1. fordulójában játszott Magyarország - Skócia mérkőzésen a Bozsik Arénában
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Fenyvesi Evelinnek ugyanakkor a vereség dacára is emlékezetes marad a mérkőzés, nem is csak azért, mert Csiszár Henrietta sérülése miatt ezen a találkozón ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, hanem azért, mert ezen az estén játszotta a századik válogatott mérkőzését. A Bács-Kiskun vármegyéhez, elsősorban Jánoshalmához és Kiskunhalashoz mindmáig ezer szállal kötődő Fenyvesi Evelin a pályafutását Jánoshalmán kezdte, majd 2011-ben igazolt a Ferencvároshoz, ahol hamarosan meghatározó játékossá nőtte ki magát. Akárcsak a női válogatottban, amelynek 2013 óta rendszeresen a tagja.

NŐI LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS

1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–1 (0–0)

Budapest, Bozsik Aréna, 1213 néző. Vezette: Maria Caputi (Francesca Di Monte és Tiziana Trasciatti – mindhárman olaszok)

MAGYARORSZÁG: Brzykcy – Kovács L., Turányi, Németh H., Szabó V. – Fenyvesi (Nagy F., 79.), Papp L. – Zeller, Csányi, Csiki (Nagy V., 90.) – Kaján (Pápai, 62.). Szövetségi kapitány: Szarvas Alexandra

SKÓCIA: Alexander – Clark, Howard, Docherty – Evans (Hay, 76.), Cuthbert, Weir (Watson, 76.), Kerr (Rodgers, 89.), Emslie – Thomas (Davidson, 89.), Hanson (Smith, 58.). Szövetségi kapitány: Pedro Martínez Losa

Gólszerző: Thomas a 60. percben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában