TOP Plusz

3 órája

Kalocsa 300 millió forintot nyert bölcsőde- és óvodafejlesztésre

A polgármester a jó hír bejelentésével egy időben mindazoknak megköszönte a támogatását és a munkáját, akik részt vettek a projekt előkészítésében, a pályázat megnyerésében.

Zsiga Ferenc

Míg 2022-ben nem, a közeli napokban nyert a kalocsai önkormányzat Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című pályázata. A város a TOP Plusz program keretében 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhat fel bölcsődéje és két tagóvodája fejlesztésére. A jó hírről Oláh Gábor, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság főigazgatója tájékoztatta dr. Bagó Zoltán polgármestert, aki a nyilvánossággal elsőként a közösségi oldalán osztotta meg a pályázattal kapcsolatos részleteket.

óvodafejlesztés, bölcsődefejlesztés, Kalocsa
Kalocsa 300 millió forintot nyert bölcsődéje és óvodafejlesztésre
Fotó: Zsiga Ferenc


E szerint a pályázat keretében megújul a Zrínyi utcai bölcsőde főzőkonyhai vizesblokkja és öltözőtere; kicserélik a homlokzati nyílászárókat és a játszóudvarok eszközeit is bővítik.

Ettől nagyobb fejlesztés valósul meg a Bem Apó utcai Tagóvodában, ahol új héjazatot kap a tető, megújítják a teljes víz - és szennyvízrendszert, korszerűsítik az épület elektromos hálózatát, továbbá akadálymentes lesz a vizesblokk és az épület főbejárata is.

A Zöldfa utcai Tagóvoda sem marad ki a sorból. Ott újra cserélik az intézmény teljes víz és szennyvízrendszerét, a jövőben a vizesblokkot és a parkolóhelyeket akadálymentesen lehet majd megközelíteni.

A polgármester a jó hír bejelentésével egy időben mindazoknak megköszönte a támogatását és a munkáját, akik részt vettek a a projekt előkészítésében, a pályázat megnyerésében. Külön köszönetét fejezte ki a bölcsődei és óvodai dolgozóknak, akik türelmesen várták, hogy a fejlesztés befejeztével korszerű körülmények között végezhessék az egyik legnemesebb hivatást, a gyermekek gondozását és nevelését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában