Labdarúgás

2 órája

A jó játék elmaradt, de a tiszakécskei győzelem nem – galériával

A kilencedik fordulót bonyolították le az NB III-es labdarúgó bajnokság Dél-keleti csoportjában. A Tiszakécskei LC a Martfűi LSE otthonában folytatta a pontgyűjtést.

Szentirmay Tamás

A hazaiak kispadján az a Koncz Zsolt ült, aki néhány évvel ezelőtt három bajnoki idényt is lehúzott a Kiskunfélegyházi HTK csapatánál. A kezdeti időszak tapogatózó játéka után az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor is Kasik távoli lövése elzúgott a bal kapufa mellett. Mezőnyfölényben játszott a Tiszakécske, de igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani. Nem úgy a Martfű. A 32. percben ugyanis egy bal oldali beadás után Balla fejesét bravúrral hárította Prokop. Az első félidő végén Takács Tamás alapvonal közeléből középre adott, labdáját Sallai kapásból tűzte kapura, de Gerhát a helyén volt.

TLC, Martfű, labdarúgás
A jó játék elmaradt, de a tiszakécskei győzelem nem
Fotó: Szentirmay Tamás

A második játékrész elején Balázs Benjamin, mintegy harminc méterről kapura rúgta a labdát, Gerhát jó tíz méterre kint állt a kapujából, így a labda a gólvonalon túlra pattant. Az első számú asszisztens lemaradt az akcióról, így nem is intettebe, hogy a labda már túljutott az alapvonalon. Az 58. percben Takács Tamás fejelt közelről, de az egyik védő a gólvonalról ki tudta vágni a labdát. Egy perccel később Pintér Viktor megkapta második sárga lapját, majd utána a pirosat. A 82. percben megszületett a Tiszakécske gólja. Egy kapura lőtt labda kipattant a védőkről, a mintegy húsz méterre lévő Marsához, aki kapásból, a lábak között a kapu közepébe bombázott 0–1. A 90. percben, az egykori tiszakécskei játékos Székely Dávid utolsó emberként elkaszálta Balázs Benjamint a tizenhatos előtt, de csak sárgalapot kapott érte. A megítélt szabadrúgás után Marsa a felső kapufára lőtte a labdát. A találkozó vége kissé paprikásra sikeredett, amit sárga lapok is jeleztek. A mérkőzés lefújása után közvetlenül Koncz Zsolt, aki az egész találkozó alatt nagyon ideges volt, befutott a pályára és labdával megrúgta az egyik tiszakécskei játékost. A játékvezető ezért semmilyen lapot nem mutatott fel.

Ezen a mérkőzésen nem a legjobban játszott a Tiszakécske, de az akarat meg volt a játékosokban. Sajnálatos módon a martfűiek a durvaságoktól sem riadtak vissza. Ettől függetlenül sikerült a három pontot begyűjteni és a kécskeiek a második helyen tartózkodnak a tabellán.

Balogh Pál vezetőedző szűkszavúan nyilatkozott a találkozó után. – NB III-as szintnek nem nevezném azt a közeget, ahova jöttünk, és ezzel is meg kellett birkóznunk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy végig koncentráltan játszottunk. Minden tiszteletem a játékosoké, hogy ilyen nehéz pályán is sikerült begyűjtenünk a három pontot. Megemelem a kalapom a csapat előtt.

Martfűi LSE–Tiszakécskei LC 0–1 (0–0)

Martfű, vezette: Ujhelyi Tamás (Balla Levente, Szabó Richárd).

Martfű: Gerhát – Ladányi (Laczkó 71.), Lakatos (Mészáros 87.), Draskóczi, Balla (Hevesi-Tóth 87.), Ficsór (Prozlik 77.), Székely, Pintér V., Kasik (Desnica 71.), Vincze, Asztalos. Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Tiszakécske: Prokop – Grünvald, Pintér D., Takács T. (Zámbó 69.), Balázs B., Takács Zs., Szekér (Géringer 60.), Sipos, Sallai (Marsa 80.), Valencsik, Antal G. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Marsa 82. Piros lap: Pintér V. 59.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában