NAV

2 órája

Több mint kétmilliós bírságot kaphat az illegális dohányt szállító sofőr

Tízezer forint ütötte volna a markát, ha célba ér az a férfi, akit 30 kilogramm adózatlan dohánnyal csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében – írta közleményében az Igazgatóság.

Horváth Péter

A pénzügyőrök egy magyar személyautót állítottak meg a kora reggeli órákban Baja egyik mellékútján. A járművezető meglehetősen idegesen viselkedett az egyenruhások láttán, ami kellő indokot adott arra, hogy átvizsgálják az autóját. A csomagtartót felnyitva rögtön előkerült 30 kiló fogyasztási dohány, fekete szemeteszsákokban. A sofőr azt mondta, hogy nem tudta, mit rejt a csomagtartója, 10 forintot kapott a fuvarért, és a pénzért cserébe nem nézett a zsákok mélyére.

NAV, Baja, bűnügy
Több mint kétmilliós bírságot kaphat az illegális dohányt szállító sofőr
Forrás: Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV)

Az egyenruhások a 2,4 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A futármunka veszteséggel zárult, az elkövető közel 2,6 millió forint bírságra számíthat – olvasható a NAV közleményében.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában