Görögország

2 órája

Kazai István kecskeméti ultrafutó emberfeletti teljesítményre készül a Spartathlonon

A kecskeméti ultrafutó, Kazai István álma azzal részben már valóra vált, hogy bekerült a görögországi Spartathlon 2024 mezőnybe. Következik Kazai István álmának beteljesítése, végigfutni a pokoli, 246 kilométeres távot.

Vincze Miklós

Ezen a hétvégén, szeptember 28-29-én rendezik Görögországban a Spartathlont, az ultrafutás csúcseseményét. Kazai István, kecskeméti ulrafutó álma részben már valóra vált azzal, hogy sikerült kijutnia a rendezvényre, maga a verseny már az álom megvalósítása, átélése lesz a számára. Arra a kérdésre, hogy érez-e lámpalázat, elmondta, hogy igen, de jelen pillanatban elsősorban a repülőút miatt izgul.

Kazai István, ultrafutás, Kecskemét
Kazai István, ultrafutó.
Fotó: Beküldött fotó

– Persze a helyszínen majd egyéb izgulnivalók is lesznek, hiszen egy kétszáz pluszos versenyt nem lehet előre kiszámítani. Azt tudni nem lehet, hogy milyen váratlan szituációk lépnek fel, csak az a biztos, hogy lesznek ilyenek, és nagy kérdés, hogy tudok-e majd jól reagálni rájuk. Én természetesen azon leszek, hogy leküzdjek minden akadályt – mondta a sportoló.

Kazai István nem egyedül utazik a megméretésre

Ami az utazást illeti, szerda reggel hatkor indulnak el Kecskemétről, első lépésben a reptérre, onnan pedig Athénba.

– Természetesen nem egyedül utazom, velem lesz a párom, Emese, a húgom, Laura, a fiam, Benett és Kovács László futótársam, aki tulajdonképpen az egyszemélyes kísérő stábom lesz majd a versenyen. Ő lesz majd a frissítőm, az autós kísérőm, vele fogok találkozni majd azokon a pontokon, ahol a szabályzat megengedi.

Kazai István egyúttal Magyarországot is képviseli ezen a viadalon, hiszen a huszonöt fős magyar küldöttség tagjaként indul. Ami a felkészülést illeti, elmondta, hogy amit emberileg el lehetett követni, azt elkövette, megtette, és azon lesz, hogy az álma a maga teljességében váljon valóra, és képes legyen teljesíteni az ultrafutás királykategóriáját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában