Programok

3 órája

Hétvégén megtartják a szüreti fesztivált Soltvadkerten

Szüreti fesztivált rendeznek a hétvégén Soltvadkerten. A két héttel ezelőtt elmaradt programot némileg átalakítva tartják meg a településen.

Barta Zsolt

A szüreti fesztivál nyitónapján, pénteken 17.30-kor megnyílik a borutca, illetve a Gyöngyház színházteremben fesztiválnyitóra várják a közönséget. Beszédet mond Kárász András alpolgármester. 

szüreti fesztivál, Soltvadkert, programok
A felvételen Wepper Sándor vezeti a traktort, mögötte a jókedvű barátai a tavalyi szüreti fesztiválon
Fotó: Barta Zsolt

Ezt követően Daróczi Csaba Privát Éden című kiállítását nyitják meg. Eközben este 17 órától több tárlatra is várják az érdeklődőket. Lehoczki András vonatmakett-kiállítását a Hősök tere 1. szám alatt tekinthetik meg az érdeklődők. Az Otthonka kiállítás a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény udvarában lesz látható. A Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény is folyamatosan nyitva tart a hétvége három napján, akárcsak a Motormúzeum és a Cukrászmúzeum. Ugyancsak 17 órakor megnyílik a Szüreti Hagyományok Udvara (Szakács Ház udvara). Este 19 órakor játszik a Belmondo zenekar a nagyszínpadon, majd pedig 21.15-ker fellép a Budapest Party Show Band.

Szombaton délelőtt 10 órától főzőversenyre várják a vállalkozó szelleműeket az Orczy utcában, ahol Varga Attil és Gmoser István zenélnek. Délután 14 órakor kezdődik a szüreti felvonulás a belvárosban, a Nosztalgia zenekar muzsikál. Majd felavatják a Szeretet-kertet a katolikus plébánia udvarán. 

Ezután érdemes lesz visszasétálni a nagyszínpadhoz, ugyanis 15:40-től 16 óráig a Pandora Pole & Hoop rúdsport- és légtornakarika-stúdió bemutatóját láthatják a nézők. Majd 16 órakor Összetartozunk címmel tánckoreográfia-tanulásra lesz lehetőség a Hősök terén. A közös tánc után a Bab társulat lép fel, melyet a Búzavirág Asszonykórus műsora követ, amit nótacsokor követ. Este 6 órakor a Mesteremberek - élő kiállítást (nagyszínpad előtti tér) tekintheti meg a közönség. 18 órától megnyílik a Kavalkád Rock Terasz a Gyöngyház teraszon, majd 20 órakor nagy koncertet ad a nagyszínpadon a Zaporozsec együttes. A zenészek után 22 órakor DJ Kecsa felel a jó hangulatért.

Vasárnap délelőtt 10 órakor szabadtéri városi istentiszteletet tartanak a nagyszínpadon, közreműködik a Baptista Dicsőítő Csoport, igét hirdet Mátyás Ferenc baptista lelkipásztor. Igei üzenetet ad közre Csóka Efraim és Pazdernyik Pál pünkösdi lelkipásztorok, Homoki Pál evangélikus esperes, dr. Jeney Gábor katolikus plébános és Sipos Ajtony Levente református lelkész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában