Labdarúgás

2024.08.26. 20:14

Letette a névjegyét északon a Kunszentmiklós

A hétvégén elrajtolt az idény a vármegyei harmadosztályú bajnokság három, a Déli, az Északi és a Nyugati csoportjában, a Közép csoportban csak szeptember második hétvégéjén kezdődnek meg a küzdelmek.

Vincze Miklós

A Déli csoportban alaposan, azaz erős ellenfél vendégeként, idegenben aratott győzelemmel bekezdett a Kelebia és a Bácsborsód. A Kelebia Bácsbokodról, a Bácsborsód pedig a tavalyi 4. helyezett Madaras vendégeként tudott győzni – magabiztosan. A Tataháza máris megszerezte az idei első pontját, a Mélykút II. vendéglátójaként. Mozgalmas, sokgólos meccset vívott egymással a Sükösd és a Tompa, biztos győzelmet aratott hazai pályán a Hercegszántó.

 SC Hírös-Ép II., Szabadszállás, labdarúgás
Nagy csatát és döntetlent hozott az Északi csoportban az SC Hírös-Ép II. és a Szabadszállás összecsapása. 
Fotó: Tóth Zsolt

Vármegye III., Déli csoport: Tataháza SE-Mélykúti SE II. 2-2, Sükösd SC-Tompa SE 5-3, Bácsbokodi SK-Kelebia SE 0-3, Madarasi SE-Bácsborsódi SK 1-5, Felsőszentiván-Kenderes SE 5-2, Garai KSE-Csátalja SE 2-0, Hercegszántói FC-Bajaszentistváni SK 7-0.

Az Északi csoport tavalyi ezüstérmese, a Helvécia 4-1 arányban győzte le hazai pályán a Jakabszállást. A tavalyi bronzérmes Katonatelep a Nyugati csoportból, onnan bajnoki címvédőként az Északi csoportba átkerült Miklósi GYFE gárdáját fogadta. A mérkőzést a Kunszentmiklós tulajdonképpen már a 18. percre eldöntötte, akkor már 3-0-ra vezetett Kiss Szabolcs két, és Damásdi Tibor egy góljával. Ezt az előnyt az első félidő végére megduplázták. A Katonatelep csak 0-6 után tudott némileg kozmetikázni, de csak eggyel tudta csökkenteni a félidei hátrányt, a hazai GrófMárk és Kőrös Gábor mellett ugyanis a miklósi Czigler Barnabás is betalált, így alakult ki a 2-7-es végeredményt. A névjegyét elég határozottan tette le a Miklósi GYFE, amely egyébként nem ismeretlen az Északi csoportban. Biztos győzelmet aratott a Ballószög vendéglátójaként a Közép csoportból az Északiba átkerült Izsák, a hat gólt mindössze ketten szerezték, Prikidánovics Márk négyszer, Tóth Márk pedig kétszer volt eredményes. A vármegyei kupa első fordulójában Helvécián továbbjutó Fülöpjakabot fűtötte a kupában aratott sikerélmény, – no meg a kánikula, de azt a szomszédvári Bugacot is, a meleg nem válogat –, vezettek is Kürtöszi Szabolcs góljával, Birkás Levente góljaival azonban fordított a Bugac. Giljon Attila a 74. percben egyenlített, Birkás harmadik találatára azonban már nem érkezett hazai válasz. Ebben a csoportban született a legtöbb döntetlen, a Vasutas a Fülöpszállással, az SC Hírös-Ép II. a Szabadszállással, a Tiszaalpár a Kerekegyháza II.-vel osztozott meg a pontokon.

Vármegye III., Északi csoport: Izsáki SSE-Ballószögi FK 6-0, Pálmonostora SE-Városföldi SE 3-0, Helvéciai SE-Jakabszállás KSE 4-1, Katonatelepi SE-Miklósi GYFE 2-7, Vasutas SK-Fülöpszállás SE 1-1, Fülöpjakab SE-Bugac KSE 2-3, SC Hírös-Ép Egyesület II.-Szabadszállás VSE 1-1, Tiszaalpári SE-Kerekegyházi SE II. 2-2.

A tavaly ezüstérmet szerző Dunapataj mindjárt a nyitófordulóban rangadót vívott, Uszódra látogatott a Bálint Milán által gardírozott gárda. Háromszor is megszerezte a vezetést a Dunapataj, Allgeier Péter góljára Kiss Tamás válaszolt, Kutus Edvin találatát követően Tardi László öngóljával egyenlített az Uszód, Kutus Erik gólja pedig azt jelentette, hogy 3-2-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben aztán odalépett a gázra az Uszód, Borsos Tamás, Vinkó Benjámin és Romsics Péter góljaival megfordította és megnyerte a mérkőzést. A Szakmár Fajszon tudott győzni 7-2 arányban – a vendégek soraiban Balázs Péter mesterhármassal vette ki a részét a sikerből –, a Szentmárton pedig Dunavecséről vitte el a pontokat, 4-2-re nyerték a szomszédvári derbit. A Bátya 5-0-ás hazai sikerrel rajtolt – a Kecel Seniort győzték le –, a Császártöltés az idén újra indult Dunaegyházát győzte le otthon 2-0-ra. Hazai győzelemmel kezdett a Hajós, Alföldi Albert és Bárth Dávid góljaira a Dunaszentbenedek részéről csak egy válasz érkezett, Bódi Rolnad talált be a hazai kapuba.

Vármegye III., Nyugati csoport: Dunavecsei SE-Szentmárton SE 2-4, Fajsz SE-Szakmári KSE 2-7, Hajós FC-Dunaszentbenedek KSE 2-1, Uszód KSE-Dunapataji KSE 5-3, Bátyai SE-Kecel Senior FC 5-0, Császártöltési EFSK-Dunaegyháza SE 2-0.

A Közép csoportban, amely tizenhármas létszámmal indult volna, nem sokkal a bajnoki rajt előtt volt kénytelen kizárni két csapatot, a Tabdit és a Tiszaugot az MLSZ Bács-Kiskun vármegyei igazgatósága, így ott új sorsolást készítettek el, és a bajnokság – miután tizenegy csapatosra olvadt – csak szeptember második hétvégéjén rajtol el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában