Programok

2024.06.07. 07:00

Háromnapos NemArt Fesztiválra készül Kalocsa

Zsáki Viktor, az Octopus Egyesület elnöke, valamint az egyesület szervezésében tartandó kalocsai NemArt Fesztivál két főszervezője, Vörös István és Szűcs Brigitta tartott sajtótájékoztatót hétfő délután a „Főkapcsoló Közösségi Tér” névre keresztelt civil házban, az egykori Tiszti Klub épületében.

Zsiga Ferenc

Az évszakonként megtartott Kultúrpiac rendezvényeivel ismertté vált Octopus Egyesület sajtótájékoztatóján Szűcs Brigitta elmondta: a kalocsai és környékbeli művészetkedvelő közönség számára számos művészeti ágban, három napon át kívánnak lehetőséget nyújtani a felhőtlen kikapcsolódásra és a szellemi feltöltődésre. Az irodalmon, a képzőművészeti tárlaton át a Kultúrpiacig, zeneművészeti beszélgetős műsorokig mindenféle szerethető programokkal, előadásokkal, jó hangulattal várják az érdeklődőket június 21–23. között.

fesztivál, program, Kalocsa
A fotón balról: Zsáki Viktor, Szűcs Brigitta, Vörös István
Fotó: Zsiga Ferenc

Mint a főszervező mondta, a szórakoztatás mellett a Kalocsán élő emberek sokszínűségét is szeretnék megmutatni, hiszen a városban számos tehetséges alkotóművész, író, festő, grafikus, szobrász, zenész, néptáncos, filmes él. Nemcsak az alkotók, művészek száma magas, hanem azoké is, akik minderre kíváncsiak és értő közönségként vesznek részt az ilyen programokon.

A sajtótájékoztató folytatásában Vörös István adott ízelítőt a rendezvény programjából. A pénteki nyitónapon a Korona Rádió egész napos „nyílt stúdió” programmal kapcsolódik be a fesztivál menetrendjébe.

Ugyan a műsorfolyamban nem a zenéé lesz a főszerep, de rögtön a nyitónapon egy gordonkakoncert várja a zenekedvelőket. Sőt, a pénteki program folytatásában egy zenei tematikájú közönségtalálkozó is lesz, amelyet „A zene, az vagyok én” címmel Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, énekes fog tartani. A nyitónap programját A titkos kert című, kalocsai helyszínekre épülő mesekönyv állomásainak végigjárásával színesíti majd Pasztorniczky-Taskovics Katalin idegenvezető közreműködésével.

A szombat délelőtt a gyerekeké lesz, Vörös Kati és Kissné Szücs Anita a kalocsai Tomori Pál Könyvtárban tart gyerekfoglalkozást. A délutáni „Pszicho blokk” keretében közreműködik majd Kitaníts Márk kriminálpszichológus, valamint dr. Kádár Annamária tréner, egyetemi tanár, a Mesepszichológia című könyv szerzője. Utóbbival nyilvános podcastbeszélgetést tartanak majd a Főkapcsoló Közösségi Térben.

Vasárnap két nagy program fonódik össze: a Kultúrpiacot a már megszokott helyen és módon tartják meg a piactéren, ugyanakkor a a városba visszatér a mozgó filmszínház. A mozi műsorán a sok sikerfilm mellett egy kalocsai vonatkozású alkotás is szerepel.

A szervezők hangsúlyozták, a rendezvény programjaira a belépés díjmentes, adományokat viszont szívesen fogadnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában